ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Γκάζι: Για ασήμαντη αφορμή ο πυροβολισμούς των τριών – Από εταιρεία leasing το τζιπ

Θέμα χρόνου η ταυτοποίηση των δραστών λέει η ΕΛΑΣ

Γκάζι: Για ασήμαντη αφορμή ο πυροβολισμούς των τριών – Από εταιρεία leasing το τζιπ

Σε συναγερμό έχει τεθεί τόσο το επιχειρησιακό όσο και το πληροφοριακό δίκτυο της Ασφάλειας Αττικής για τη σύλληψη των δύο ατόμων που εμπλέκονται στους πυροβολισμούς με θύματα τρεις άντρες από την Κρήτη στο Γκάζι.

Η Δίωξη Εκβιαστών έχει στα χέρια της υλικό από κάμερες ασφαλείας αλλά και μαρτυρίες τόσο για τον πιστολέρο που στόχευσε και πέτυχε τα κεφάλια των θυμάτων όσο και για τον συνεργό του που έριξε το χαστούκι σε ένα από τα μέλη της παρέας των Κρητικών για ασήμαντη αφορμή.

Πηγή με γνώση της υπόθεσης σημειώνει στο iEidiseis ότι «είναι ξεκάθαρο από την έρευνα ότι θύτες και θύματα δεν γνωρίζονταν. Η παρέα των Κρητικών έπεσε χωρίς να το θέλει και χωρίς να το γνωρίζει πάνω σε επικίνδυνους ποινικούς, που δεν διστάζουν να βγάλουν όπλο ακόμα και για ασήμαντη αφορμή».

Όλα δείχνουν ότι οι δύο δράστες ήταν τόσο επικίνδυνοι που δεν δίστασαν να εξαπολύσουν ένοπλη επίθεση, επειδή ένα από τα θύματα τους έκανε παρατήρηση για τον τρόπο με τον οποίο οδηγούσαν το ογκώδες τζιπ. Οι αστυνομικοί θεωρούν δεδομένο ότι ο πιστολέρο είναι ποινικός με παρελθόν (όπως έγραψε χθες το iEidiseis), ενώ εκτιμάται ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο συνεργός του ανήκουν σε κάποια από τις εγκληματικές οργανώσεις που είναι ήδη χαρτογραφημένες από τις Αρχές.

Με leasing το τζιπ

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες θα επιχειρήσουν να εξαφανίσουν το όπλο με το οποίο πυροβόλησαν, ωστόσο, το ερώτημα είναι τι θα κάνουν με το τζιπ, το οποίο είναι μισθωμένο με leasing από εταιρία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ένας δράστης μιλούσε καλά ελληνικά, ενώ ο άλλος σπαστά ελληνικά. Μετά τους πυροβολισμούς μπήκαν στο τζιπ και εξαφανίστηκαν από δρόμους με πολλές κάμερες ασφαλείας.

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν ως ένα σημείο τη διαδρομή τους, βάσει της οποίας κάνουν σενάρια για το που μπορεί να βρήκαν καταφύγιο αλλά και σε ποια εγκληματική ομάδα μπορεί να ανήκουν.

Από τους τρεις τραυματίες σοβαρότερα είναι ο 28χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στο κεφάλι δέχτηκαν σφαίρες και τα δύο αδέρφια (ένα εκ των οποίων θα παντρευόταν στα τέλη του μήνα), ηλικίας 28 και 34 ετών.

Τα στοιχεία που έχει η ΕΛ.ΑΣ.

Χθες υπήρχαν κάποιες πληροφορίες -που δεν επιβεβαιώνονται από επίσημα χείλη- ότι οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα γνωρίζουν ήδη την ταυτότητα των δραστών και τους αναζητούν για να τους περάσουν χειροπέδες. Το γεγονός ότι το αυτοκίνητο ήταν μισθωμένο, σε συνδυασμό με τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, λειτουργεί επιταχυντικά για την πρόοδο της έρευνας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το άτομο που πυροβόλησε έριξε εφτά σφαίρες. Ωστόσο, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τέσσερις κάλυκες των 9 χιλιοστών. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι οι δράστες να είναι άτομα που σχετίζονται με τον κόσμο της νύχτας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αίσθηση προκαλεί ότι το άτομο που άνοιξε πυρ πέτυχε και τους τρεις νεαρούς από την Κρήτη στο κεφάλι, γεγονός που δείχνει ότι πρόκειται για ποινικό με εμπειρία στη χρήση όπλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.