ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

H Πολωνία μετέφερε 200 τεθωρακισμένα Τ-72 και πυραύλους αέρος-αέρος για MiG-29 και Su-27 στην Ουκρανία

Τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα για την Μόσχα η οποία δε χτυπάει τις ΝΑΤΟϊκές εφοδιαστικές γραμμές

H Πολωνία μετέφερε 200 τεθωρακισμένα Τ-72 και πυραύλους αέρος-αέρος για MiG-29 και Su-27 στην Ουκρανία

O Σλοβάκος πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ είπε πως η Σλοβακία είναι έτοιμη να μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη Mig-29 στην Ουκρανία και ο Πολωνός ΥΠΑΜ Μ.Μπλάζτσακ επιβεβαίωσε πως πολωνικά F-16 θα ξεκινήσουν να περιπολούν στον σλοβακικό εναέριο χώρο.

Την ίδια στιγμή η Πολωνία θα παραδώσει στην Ουκρανία τους πυραύλους αέρος-αέρος των δικών της Μig-29.

Από τις 29 Απριλίου, η Βαρσοβία έχει ήδη μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία συνολικής αξίας 1,5 δισεκατομμύριαο ευρώ όπως ανέφερε την Παρασκευή το πολωνικό ραδιόφωνο.

Σημειώνεται ότι, μεταξύ άλλων, η Πολωνία παρέδωσε στην Ουκρανία περισσότερα από 200 άρματα μάχης T-72, τα οποία θα είναι αρκετά για να σχηματίσουν δύο ταξιαρχίες.

Μαζί με τανκς, αρκετές δεκάδες ΤΟΜΑ έφτασαν και στην Ουκρανία όπως αναφέρει το ουκρανικό ΙΝΤΕRFAX.

“Μεταξύ των όπλων που κατέληξαν στην Ουκρανία είναι αυτοκινούμενα οβιδοβόλα 2S1 Gvozdika, καθώς και συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Hailstone.

Η Πολωνία μετέφερε επίσης πυραύλους αέρος-αέρος για αεροσκάφη MiG-29 και Su-27.

Εκτός από βαρύ εξοπλισμό , η Πολωνία προμήθευσε στην Ουκρανία drones πολωνικής παραγωγής WB Electronics, που χρησιμεύουν, ειδικότερα, για αναγνωριστικές επιχειρήσεις.

Οι ίδιοι οι Ουκρανοί καυχιούνται για την παρουσία πολωνικών drones Warmate, παρόμοιων με το αμερικανικό Switchblade”, ανέφερε το ραδιόφωνο.

Διευκρινίζεται ότι από το πολωνικό οπλοστάσιο παραδόθηκαν στην Ουκρανία και τα φορητά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Perun.

Η Πολωνία μεταφέρει επίσης μεγάλο αριθμό πυρομαχικών στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.