ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Στοιχεία για την ενημέρωση των υποψηφίων Πεζοναυτών

Στοιχεία για την ενημέρωση των υποψηφίων Πεζοναυτών

Ενημερωτικά στοιχεία για τους ενδιαφερόμενους να υπηρετήσουν ως κληρωτοί τη θητεία τους στις Δυνάμεις Πεζοναυτών ανακοίνωσε η Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ/ΔΕΔ).

Οι Πεζοναύτες πρόσφατα διαχωρίστηκαν από τις Ειδικές Δυνάμεις (Καταδρομείς – Αλεξιπτωτιστές) και αποτελούν πλέον ξεχωριστές Μονάδες. Οι Μονάδες των Δυνάμεων Πεζοναυτών (ΠΖΝ), δεν εφαρμόζουν τις δραστηριότητες και την εκπαίδευση των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων, αλλά ακολουθούν ιδιαίτερη εκπαίδευση, προσαρμοσμένη κυρίως στον τακτικό αγώνα και στην αμφίβια εκπαίδευση, σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό. Από τα αντικείμενα των Ειδικών Δυνάμεων, διατηρούνται μόνο εκείνα που κρίνονται απαραίτητα για τη βελτίωση των σωματικών και ψυχικών ικανοτήτων των Πεζοναυτών.

-Όσοι υποψήφιοι κληρωτοί οπλίτες επιθυμούν να υπηρετήσουν στις Μονάδες Πεζοναυτών, έχουν δυνατότητα να το δηλώσουν κατά την σύνταξη του απογραφικού δελτίου στα αρμόδια Στρατολογικά Γραφεία. Οι παραπάνω θα καλούνται να καταταγούν στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών (ΒΟΛΟΣ), το οποίο λειτουργεί και ως Κέντρο Εκπαιδεύσεως (ΚΕΝ). Κατά τη διάρκεια του έτους 2007, θα υπάρχει δυνατότητα για όσους καταταγούν σε άλλα Κέντρα Εκπαιδεύσεως, να τοποθετηθούν σε Μονάδες Πεζοναυτών, κατόπιν διαδικασίας επιλογής αμέσως μετά την κατάταξη τους στα παραπάνω Κέντρα.

-Κύρια Κριτήρια Πεζοναυτών

α. Να είναι ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι1).

β. Να έχουν ανάστημα άνω του 1.65 μ.

γ. Να είναι πλήρους θητείας ή ΥΠΕΚ 9μήνου.

δ. Να είναι τολμηροί και πειθαρχημένοι.

ε. Να μην είναι χαρακτηριστικά υπέρβαροι.

στ. Να μην προέρχονται από αναβολή για λόγους υγείας.

-Οι κατατασσόμενοι στους πεζοναύτες (505 ΤΠ/Ν-ΚΕΝ) δεν επιλέγονται για ΕΛΔΥΚ.

-Η μοριοδότηση των υπηρετούντων στις μονάδες ΠΖΝ κληρωτών οπλιτών για την πρόσληψη των επιθυμούντων σε υπηρεσίες του Δημοσίου ή ως ΕΠΟΠ,   θα συνεχίσει να γίνεται μέχρι και τις ΕΣΣΟ του έτους 2007. Από 1 Ιανουαρίου 2008 δεν θα υφίσταται ανάλογη μοριοδότηση.

-Οι πεζοναύτες και οι κληρωτοί οπλίτες όλων των Όπλων-Σωμάτων (Ο-Σ), που τοποθετούνται στις μονάδες της Ταξιαρχίας, υπηρετούν σ’ αυτή μέχρι απολύσεώς τους, εκτός των παρακάτω περιπτώσεων:

α. Εφόσον διαπιστωθεί από το 505ΤΠ/Ν-ΚΕΝ κατά την κατάταξη, ότι δεν πληρούν τα κριτήρια επιλογής.

β. Όταν μεταβληθεί η σωματική τους ικανότητα από Ι1 σε Ι2-Ι3-Ι4.

γ. Εφόσον μεταπέσουν σε κατηγορία θητείας, ΥΠΕΚ 6 ή 3 μηνών. Διευκρινίζεται ότι αναφορές για μετάταξη ή μετάθεση λόγω μειωμένης σωματικής ή ψυχικής αντοχής δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Οι οπλίτες των λοιπών μονάδων – υπομονάδων της Ταξιαρχίας που προέρχονται από τα αντίστοιχα Ο-Σ (πλην Πεζικού), δεν είναι απαραίτητο να πληρούν τα κριτήρια των Πεζοναυτών, είναι αμετάθετοι και η τοποθέτησή τους εξαιρείται της γενικής πορείας των λοιπών στρατευσίμων. Η απόσπασή τους επιτρέπεται μόνο για μονάδες της Ταξιαρχίας, εφόσον το επιβάλλουν επιχειρησιακές ή υπηρεσιακές ανάγκες και έχουν συμπληρώσει τον προβλεπόμενο χρόνο παραμονής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.