Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σχολή Ευελπίδων η τελετή παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας του Στρατού Ξηράς από τον απερχόμενο αντιστράτηγο Νικόλαο Ντούβα στον μέχρι σήμερα διοικητή της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγο Δημήτριο Γράψα.

Στην ομιλία του, ο απερχόμενος αρχηγός επιχείρησε να απαντήσει εμμέσως σε όσους αμφισβήτησαν την αποτελεσματικότητα και το έργο του συνολικά. Σε μία αποστροφή του λόγου του, άφησε τεχνηέντως υπονοούμενο ότι αδικήθηκε από την πολιτική ηγεσία, λέγοντας ότι «αυτός που τιμά τους άξιους υψώνει την Πολιτεία», αλλά και πως «αυτοί που δεν τιμωρούν τους φαύλους θέλουν να αδικούνται οι τίμιοι». Ο στρατηγός Ντούβας συμπλήρωσε πως ότι πέτυχε στη στρατιωτική του ζωή το πέτυχε «στηριζόμενος αποκλειστικά και μόνο στις δικές μου δυνάμεις», σε μία ακόμη έμμεση απάντηση σε δημοσιεύματα που υποστήριξαν ότι προέβη σε σειρά επαφών με πολιτικά στελέχη της κυβερνητικής παράταξης με σκοπό να επιτύχει την παραμονή του στη θέση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ). Εν κατακλείδι, ο στρατηγός Ντούβας επεχείρησε και αποτίμηση του έργου που επιτελέστηκε από τον Μάιο του 2004 που ανέλαβε τα καθήκοντα του αρχηγού ΓΕΣ μέχρι σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο νέος αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Δημήτριος Γράψας στην ομιλία του τόνισε πως «η αστάθεια, η ασάφεια και η ασυμμετρία  των απειλών χαρακτηρίζουν το σημερινό παγκόσμιο περιβάλλον», αποτελούν την σημερινή πρόκληση για την Ελλάδα, που «λόγω θέσεως και συγκυριών πρέπει να αντιμετωπίσει τις δικές της ιδιαιτερότητες». Απαιτείται η ύπαρξη «ενός Στρατού σύγχρονου, ισχυρού, αξιόπιστου, ταχυκίνητου, ευέλικτου και υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας». Ο στρατηγός Γράψας ανέφερε ότι δεν θα ανεχθεί ολιγωρία, αναβλητικότητα και αδιαφορία και υποσχέθηκε πως το κριτήριο αξιολόγησης του έργου των στελεχών του Στρατού Ξηράς θα είναι αποκλειστικά και μόνο η προσφορά.