ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τέλος και στα Bradley για τον ΕΣ: Ο αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι θα τα κρατήσει μέχρι το 2040!

Τέλος και στα Bradley για τον ΕΣ: Ο αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι θα τα κρατήσει μέχρι το 2040!

Την ακύρωση του προγράμματος OMFV (Optionally Manned Fighting Vehicle) για την αντικατάσταση των τεθωρακισμένων οχημάτων M2 Bradley, ανακοίνωσε ο Bruce Jette, Προϊστάμενος Προμηθειών του Αμερικανικού Στρατού, με την αιτιολογία της μια μόνο συμμετοχής στο σχετικό διαγωνισμό.

Τα σημάδια για το άδοξο τέλος του σχετικού διαγωνισμού είχαν αρχίσει από τον Οκτώβριο του 2019 όταν ο αμερικανικός Στρατός είχε ανακοινώσει ότι έθετε εκτός διαγωνισμού το γερμανικό Lynx KF41, ενώ η νοτιοκορεατική Hanwha είχε επιλέξει να μην καταθέσει την πρόταση της, με το όχημα AS-21 Redback.

Οι δύο εταιρίες είχαν εκφράσει δυσαρέσκεια για τα πολύ στενά χρονικά περιθώρια διότι δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθούν, γι’ αυτό και ζήτησαν επιμήκυνση του χρόνου κατάθεσης προσφορών κατά 90 ημέρες, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Έτσι και βάση των νεότερων αυτών εξελίξεων ο αμερικανικός Στρατός θα συνεχίσει να βασίζεται στο M2 Bradley για αρκετά χρόνια ακόμα, τουλάχιστον μέχρι το 2035, ίσως και μέχρι το 2040, ανάλογα με την εξέλιξη και την πρόοδο του προγράμματος OMFV.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Αμερικανικός Στρατός εξετάζει δύο προγράμματα αναβάθμισης του οχήματος, στις εκδόσεις M2A4 και M2A5.

Ταυτόχρονα αυτό σημαίνει ότι καθίσταται πολύ δύσκολη έως αδύνατη η υλοποίηση του σεναρίου της παραχώρησης 267 M2 Bradley στον ΕΣ καθώς η απόφαση του αμερικανικού Στρατού να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το όχημα δεν αφήνει περιθώρια για την παραχώρησή τους στην Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.