ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Saab: Βολή επίδειξης του κατευθυνόμενου πυρομαχικού GMM – Γιατί είναι πολύ καλή είδηση για τον Ελληνικό Στρατό

Saab: Βολή επίδειξης του κατευθυνόμενου πυρομαχικού GMM – Γιατί είναι πολύ καλή είδηση για τον Ελληνικό Στρατό

Βολή επίδειξης του υπό ανάπτυξη κατευθυνόμενου πυρομαχικού GMM, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από αντιαρματικά Carl Gustaf και AT4, πραγματοποίησε η σουηδική Saab, σε συνεργασία με τον Στρατό των ΗΠΑ και την Raytheon.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Saab το πυρομαχικό εκτοξεύτηκε επιτυχώς και προσέβαλαν με επιτυχία στόχους σε αποστάσεις μεταξύ 1.550-2.500 μέτρων.

Τι το ιδιαίτερο για τον Ελληνικό Στρατό και τις ειδικές δυνάμεις του Ναυτικού; Γιατί μετατρέπει μερικές χιλιάδες εκτοξευτές Carl Gustaf και AT4 που διαθέτουν σε κατευθυνόμενα όπλα από απλές αντιαρματικές ρουκέτες! Και πολλαπλασιάζει εντυπωσιακά τις δυνατότητές τους.

Τα πυρομαχικά ενσωματώνουν σύστημα καθοδήγησης ημί-ενεργού λέιζερ, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και καταδείκτες στόχων.

Οι στόχοι ήταν τοίχος με τριπλό τούβλο, τοίχος με δύο επίπεδα τσιμέντου και θωρακισμένο τακτικό όχημα. Το GMM ενσωματώνει δύο πολεμικές κεφαλές, μια για την επίτευξη αρχικής διάτρησης και μια για την κύρια προσβολή. Επίσης μπορεί να εκτοξευτεί και μέσα από κτίριο.

Σύμφωνα με τη Saab, το GMM θα έχει Πιθανότητα Κυκλικού Σφάλματος (CEP) μικρότερη του 1 μέτρου στο μέγιστο βεληνεκές, ενώ το βάρος του είναι 6,8 κιλά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.