ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εκσυγχρονισμό ευρείας έκτασης των ενόπλων δυνάμεων τους ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ μετά τα διδάγματα της Ουκρανίας

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα εδώ και 40 χρόνια - Το ανακοίνωσε ο Αμερικανός ΥΠΑΜ

Εκσυγχρονισμό ευρείας έκτασης των ενόπλων δυνάμεων τους ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ μετά τα διδάγματα της Ουκρανίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιούν τον μεγαλύτερο εκσυγχρονισμό της αμυντικής βιομηχανικής εδώ και πολλές δεκαετίες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν στο Εθνικό Αμυντικό Φόρουμ του Ρέιγκαν.

«Έχουμε ξεκινήσει αυτό που ο στρατός αποκαλεί “την πιο φιλόδοξη προσπάθεια εκσυγχρονισμού σε σχεδόν 40 χρόνια” για την αμυντική βιομηχανική μας βάση», δήλωσε ο Όστιν, προσθέτοντας ότι περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια από το συμπληρωματικό αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό πρόκειται να διατεθούν για τον σκοπό αυτό.

«Και αυτό θα δημιουργήσει ή θα υποστηρίξει δεκάδες χιλιάδες καλές αμερικανικές θέσεις εργασίας σε περισσότερες από 30 πολιτείες», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πρόκειται για την παραγωγή πυραύλων στην Αριζόνα, την παραγωγή οχημάτων στο Ουισκόνσιν και την Ιντιάνα και την παραγωγή βλημάτων πυροβολικού στην Πενσυλβάνια, το Οχάιο και το Τέξας.

Την ανακοίνωση του Λ.Όστιν την σχολίασε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμιτρι Μεντβέντεφ, λέγοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που οι ΗΠΑ εμπλέκονται στον πόλεμο στην Ουκρανία. 

«Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Όστιν αποκάλυψε ένα στρατιωτικό μυστικό.
Άνθρωπος ευθύς και απλός, ο στρατηγός δήλωσε χωρίς δισταγμό τον λόγο της εμπλοκής των ΗΠΑ στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Όχι, δεν βοηθάει τους ετοιμοθάνατους πολίτες ή μια χώρα που εξαφανίζεται από τον παγκόσμιο χάρτη. Όχι, δεν αγωνίζεται για τη δημοκρατία ενάντια στην τυραννία. Και όχι, δεν αντιμετωπίζει καν τη Ρωσία για να μειώσει την αμυντική της ικανότητα.

Είναι… η αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού της αμυντικής βιομηχανίας των ΗΠΑ με 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τι ειλικρινής άνθρωπος!

Αποδεικνύεται ότι όλα έχουν να κάνουν με την ανάθεση αμυντικών αγαθών για την αύξηση της παραγωγής στρατιωτικής παραγωγής και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Και, ενδεχομένως, για το τεράστιο κέρδος που αποκομίζουν από αυτό οι εταιρείες κοντά στην κυβέρνηση Μπάιντεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Lingua mali pars pessima servi…» έγραψε στο Χ ο Μεντβέντεφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.