ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ινδία: Ξεκινά παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων για να αντικαταστήσει τα T-72

Τα χαρακτηριστικά τους

Ινδία: Ξεκινά παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων για να αντικαταστήσει τα T-72

Την κατασκευή πάνω από 500 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, που θα αντικαταστήσουν τα ρωσικά T-72, ανέκρινε το υπουργείο Άμυνας της Ινδίας. 

Συνολικά 590 οχήματα FRCV (Future Ready Combat Vehicle) στο πλαίσιο του προγράμματος Make-I, το οποίο προβλέπει κρατική χρηματοδότηση στο 70% του έργου, αλλά έχει ως προϋπόθεση το νέο όχημα να έχει πάνω από 50% εγχώρια κατασκευασμένα εξαρτήματα.

Το όχημα θα αναπτυχθεί σε μορφή πρωτοτύπου για να χρησιμεύσει ως η βασική πλατφόρμα για τουλάχιστον 11 τύπους οχημάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός κύριου άρματος μάχης.

Άλλες πιθανές παραλλαγές του FCRV είναι: «ελαφριά τροχοφόρα, άρματα γεφυρών, αυτοπροωθούμενα πυροβόλα, συστήματα αεράμυνας, οχήματα αναγνώρισης και θωρακισμένα ασθενοφόρα».

Σύμφωνα με το The Hindu, ο κύριος στόχος του έργου είναι να αντικαταστήσει το κύριο άρμα μάχης T-72 ρωσικής προέλευσης, το οποίο βρίσκεται σε υπηρεσία με τον στρατό της Ινδίας για πάνω από τέσσερις δεκαετίες. Ξεκινώντας από το 2030, ο ινδικός στρατός θέλει να αποσύρει το ρωσικό άρμα μάχης.

Το δημοσίευμα υποστήριξε ότι οι προχωρημένες ασύμμετρες αντιαρματικές τεχνολογίες, όπως τα μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα πυρομαχικά κορυφαίας επίθεσης και περιπλάνησης, έχουν αυξήσει τις ευπάθειες των παλαιότερων μοντέλων αρμάτων που δεν διαθέτουν πιο προηγμένα συστήματα κινητής προστασίας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά που θέλει ο στρατός της Ινδίας

Το FRCV θα τροφοδοτείται από έναν κινητήρα 1.500 ίππων και θα πρέπει να μπορεί να μεταφερθεί με αεροσκάφη, πλοία, σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές.

Θα έχει ελάχιστη εμβέλεια 400 χιλιομέτρων σε ποικιλόμορφα και δύσκολα εδάφη και 500 χιλιόμετρα σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Η αναμενόμενη διάρκεια ζωής του τεθωρακισμένου θα είναι 35-45 χρόνια.

Το κύριο πυροβόλο του τανκ θα είναι διαμετρήματος 120 mm και άνω, ικανό να εκτοξεύει τρεις τύπους πυρομαχικών. Η ελάχιστη εμβέλεια των οβίδων θα πρέπει να είναι 2.500 μέτρα, 5.000 μέτρα και 10.000 μέτρα.

Το όπλο θα πρέπει επίσης να μπορεί να εκτοξεύει αντιαρματικά και αντιαεροπορικά βλήματα σε ελάχιστη εμβέλεια 500 μέτρων.

Για να καταπολεμήσει τις εξελισσόμενες αντιαρματικές ικανότητες, το ινδικό ΥΠΑΜ έχει καθορίσει ένα Σύστημα Ενεργής Προστασίας (APS) που περιλαμβάνει πλήθος νέων συστημάτων, τα οποία θα κάνουν το νέο άρμα μάχης ισχυρότερο από τις εισερχόμενες επιθέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει χημική, βιολογική, ραδιολογική και πυρηνική προστασία, ένα σύστημα άμεσης ανίχνευσης και καταστολής πυρκαγιάς, ένα σύστημα προειδοποίησης πυραύλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.