ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Κακοκαιρία Daniel: Ποιος είναι ο πεζοναύτης που ξάπλωσε στις λάσπες για να περάσει από πάνω του ηλικιωμένη

Υπηρετεί ως υπαξιωματικός στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Κακοκαιρία Daniel: Ποιος είναι ο πεζοναύτης που ξάπλωσε στις λάσπες για να περάσει από πάνω του ηλικιωμένη

Η φωτογραφία που δείχνει έναν πεζοναύτη να έχει πέσει στις λάσπες κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων για τον απεγκλωβισμό πολιτών από τις πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη, δείχνει το μέγεθος της αυτοθυσίας κάτω από την οποία τελεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η η φωτογραφία αποτυπώνει έναν πεζοναύτη που πέφτει στις λάσπες για να περάσει από επάνω του μία υπερήλικη, ανήμπορη, γυναίκα ώστε να πατήσει σε στεγνό έδαφος κατά την αποβίβασή της από τη λέμβο που λίγο νωρίτερα την είχε παραλάβει από το σπίτι της, στο χωριό Κεραμίδι.

Πρόκειται για ένα από τα πλημμυρισμένα χωριά του δήμου Φαρκαδόνας, στο νομό Τρικάλων, ένα από τα πρώτα που το πέρασμα της θεομηνίας Daniel έθαψε κάτω από τόνους λασπόνερα, το ύψος των οποίων σε ορισμένα σημεία ξεπέρασε ακόμη και τα 3 μέτρα.

Ο πεζοναύτης, μόνιμο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, υπηρετεί ως υπαξιωματικός στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών ( 32 ΤΑΞ ΠΖ «Μοράβας») στον Βόλο και σύμφωνα με στελέχη τα οποία έχουν υπηρετήσει μαζί του, διακρίνεται από υψηλό φρόνημα και αίσθηση του καθήκοντος, έχοντας τελειώσει τα σχετικά «ειδικά σχολεία» που περνούν οι καταδρομείς.

Το εντυπωσιακό είναι πως το συγκεκριμένο φωτογραφικό στιγμιότυπο, το οποίο ανάρτησε στα social media ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, δεν αποτυπώνει την πλήρη πραγματικότητα, καθώς η συγκεκριμένη ηλικιωμένη γυναίκα είναι η τέταρτη που κατεβαίνει από τη βάρκα πατώντας πάνω στον πεζοναύτη, που με μεγαλείο ψυχής, εμφανίζεται ξαπλωμένος στη λάσπη, θέλοντας, ίσως, με αυτόν τον τρόπο να δείξει πέρα από το σεβασμό του στους ηλικιωμένους πλημμυροπαθείς και τη συμπόνια στην ταλαιπωρία που κλήθηκαν να περάσουν βλέποντας τα σπίτια τους να βυθίζονται κάτω από το νερό και τη ζωή τους να κινδυνεύει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα από πάνω του είχαν περάσει ακόμη τρεις ηλικιωμένοι τους οποίους η λέμβος με τους άνδρες της 32 ΤΑΞ ΠΖ είχε περισυλλέξει από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους στο χωριό Κεραμίδι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.