ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θυμάστε την Τράπεζα Κρήτης και τον Κοσκωτά; Ε, τώρα λέγεται Attica Bank!

Η δολοφονική δράση του Έλληνα μισθοφόρου «Δίας» στις τάξεις της νεοναζιστικής ταξιαρχίας «Οι Επίλεκτοι»

Αποτελείται αποκλειστικά από ξένους μισθοφόρους νεοναζιστικής ιδεολογίας

Η δολοφονική δράση του Έλληνα μισθοφόρου «Δίας» στις τάξεις της νεοναζιστικής ταξιαρχίας «Οι Επίλεκτοι»

Σοκ προκαλεί η δολοφονική δράση Έλληνα μισθοφόρου, γνωστού με την ονομασία «Δίας» στις τάξεις της νεοναζιστικής ταξιαρχίας «Οι Επίλεκτοι».

Μία ταξιαρχία η οποία αποτελείται αποκλειστικά από ξένους μισθοφόρους νεοναζιστικής ιδεολογίας.

Το εντυπωσιακό είναι ότι την δράση του Eλληνα μισθοφόρου την αποκαλύπτουν οι New York Times, οι οποίοι είναι η «ναυαρχίδα» των ΜΜΕ που πρόσκεινται φιλικά προς την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα ο Έλληνας μισθοφόρος συμμετείχε σε τουλάχιστον τρία περιστατικά τα οποία χαρακτηρίζονται ως εγκλήματα πολέμου.

Ο Έλληνας μισθοφόρος καταζητείται όπως και όλα τα στελέχη της ταξιαρχίας από τους Ρώσους για εγκλήματα πολέμου και έχει βγει αμοιβή 30.000 δολάρια για όποιον τον εκτελέσει!

Τα περιστατικά τα αποκάλυψε ένας Γερμανός, ιατρός, ο Κασπάρ Κρός:

«Ώρες μετά από μια μάχη στην ανατολική Ουκρανία τον Αύγουστο, ένας τραυματίας και άοπλος Ρώσος στρατιώτης σύρθηκε μέσα από μια σχεδόν κατεστραμμένη τάφρο, ζητώντας βοήθεια από τους απαγωγείς του, μια μονάδα διεθνών εθελοντών με επικεφαλής έναν Αμερικανό.

Τότε, είπε ο Κρος, ένας συνάδελφός του στρατιώτης ήρθε και πυροβόλησε με το όπλο του στον κορμό και στο κεφάλι του Ρώσου στρατιώτη.

Είπε ότι μίλησε στους New York Times αφού συνεχίστηκαν οι αδικαιολόγητες δολοφονίες.

Ο πυροβολισμός του άοπλου, τραυματισμένου Ρώσου στρατιώτη είναι μία από τις πολλές δολοφονίες που εμπλέκουν, την «Chosen Company», μια από τις πιο γνωστές μονάδες μισθοφόρων που πολεμούν στην Ουκρανία.

Σε ένα δεύτερο επεισόδιο, ένα μέλος των «Επίλεκτων» έριξε μια χειροβομβίδα και σκότωσε έναν παραδοθέντα Ρώσο στρατιώτη που είχε τα χέρια του ψηλά, όπως αποκαλύπτει βίντεο που ελέγχεται από τους Times.

Σε ένα τρίτο επεισόδιο, τα μέλη των «Επίλεκτων» καυχήθηκαν σε μια ομαδική συνομιλία για τη δολοφονία Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου κατά τη διάρκεια μιας αποστολής τον Οκτώβριο.

Ένας στρατιώτης αναφέρθηκε στους φόνους χρησιμοποιώντας μια «αργκό» λέξη ως πυροβολισμό.

Είπε ότι θα αναλάβει την ευθύνη.

«Αν προκύψει κάτι σχετικά θα πω ότι το διέταξα», έγραψε ο στρατιώτης.

Πρόσθεσε μια εικόνα ενός Κροάτη εγκληματία πολέμου που πέθανε το 2017 αφού ήπιε δηλητήριο κατά τη διάρκεια ενός δικαστηρίου στη Χάγη.

«Στη Χάγη «δεν μετανιώνω για τίποτα!»», έγραψε.

Ο Κρος δεν ήταν σε αυτή την αποστολή, αλλά είπε ότι, στη συνέχεια, ένας συνάδελφος στρατιώτης διηγήθηκε ότι σκότωσε έναν αιχμάλωτο. Ο Κρος το κατέγραψε στο ημερολόγιό του.

Οι Times εντοπίζουν τους στρατιώτες της πρώτης γραμμής με τα διακριτικά κλήσης τους, σύμφωνα με το ουκρανικό στρατιωτικό πρωτόκολλο. Δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για αδικήματα.

Η δολοφονία αιχμαλώτων πολέμου αποτελεί παραβίαση των Συμβάσεων της Γενεύης .

Μόλις οι στρατιώτες δηλώσουν ξεκάθαρα την πρόθεσή τους να παραδοθούν, δεν μπορούν να τους επιτεθούν και πρέπει να τεθούν υπό κράτηση με ασφάλεια.

Ο Έλληνας στρατιώτης λοιπόν, είναι γνωστός ως Δίας,  και βρισκόταν στο επίκεντρο και των τριών επεισοδίων καθώς πέταξε την χειροβομβίδα και όπως λέει ο Κρος, πυροβόλησε τον τραυματισμένο Ρώσο στο όρυγμα και καυχιόταν για έναν ακόμη φόνο.

Δεν απάντησε σε μηνύματα που ζητούσαν να σχολιάσει στο τηλέφωνό του και μέσω Facebook.

Ο Ryan O’Leary, ο de facto διοικητής της «Chosen Company» και πρώην Εθνοφρουράς του Στρατού των ΗΠΑ από την Αϊόβα, είπε ότι ο Δίας δεν ήθελε να μιλήσει.

Σε συνέντευξή του, ο O’Leary αρνήθηκε ότι μέλη της ταξιαρχίας του είχαν διαπράξει εγκλήματα πολέμου.

Είπε ότι οι μαχητές του είχαν σκοτώσει τραυματίες Ρώσους, αλλά μόνο αυτούς που μπορούσαν να αντεπιτεθούν.

Ο O’Leary είπε ότι το επεισόδιο της τάφρου που αφηγήθηκε ο Κρος δεν συνέβη ποτέ και ότι δεν ήταν σε αυτήν την αποστολή.

Απέρριψε επίσης τη σημασία των γραπτών μηνυμάτων. “Αυτό είναι κατά κύριο λόγο λόγια του αέρα”, είπε.

Είπε ότι το επεισόδιο της χειροβομβίδας δεν ήταν «μαύρο ή άσπρο», επειδή ο Ρώσος στρατιώτης και ένας άλλος στρατιώτης που βρισκόταν κοντά μπορεί να αποτελούσαν απειλή.

Το βίντεο αφήνει αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το τι είδαν ή εξέτασαν ως απειλές τα μέλη του «Chosen Company» πριν από την απόπειρα παράδοσης του Ρώσου στρατιώτη.

Λίγο αφότου οι Times άρχισαν να κάνουν ερωτήσεις, ο O’Leary ορκίστηκε να μάθει ποιος μιλούσε σε δημοσιογράφους.

 «Κάποια πράγματα που ανέφερε ο δημοσιογράφος τα γνώριζαν μόνο λίγα άτομα», έγραψε σε μια ομαδική συνομιλία.

«Αλλά θα ρίξουμε ένα φαρδύ δίχτυ για να παγιδέψουμε το κουνέλι».

Ο Μπέντζαμιν Ριντ, πρώην «εκλεκτός» από τη Μασαχουσέτη, είπε σε συνέντευξή του ότι «άκουσε, αναρίθμητες συνομιλίες, για εκτελέσεις αιχμαλώτων σε διάφορες επιχειρήσεις».

Ο Ριντ είπε ότι ακόμη και ο στρατολόγος της μονάδας του είπε ότι «είναι εντάξει να σκοτώνεις αιχμαλώτους αν δεν παραδίδονταν σύμφωνα με τα αυστηρότερα πρότυπα της Σύμβασης της Γενεύης».

Στο περιστατικό με τον Ρώσο στρατιώτη που σκοτώθηκε από ρίψη χειροβομβίδας, ο Δίας, που πέταξε τη χειροβομβίδα, δεν φορούσε κάμερα σώματος.

«Νομίζω ότι σκότωσα έναν τύπο με μια χειροβομβίδα στα χέρια του», είπε γελώντας. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη στο βίντεο από drone ότι ο Ρώσος είχε χειροβομβίδα.

Ο ουκρανικός Στρατός δημοσίευσε αργότερα ένα επεξεργασμένο βίντεο που δείχνει μόνο δύο δευτερόλεπτα από τη μοιραία συνάντηση.

Δείχνει ότι ο Ρώσος δεν έχει όπλο, αλλά δεν περιλαμβάνεται η στιγμή που σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Και το μοντάζ έκανε να φαίνεται ότι η δολοφονία συνέβη στον πυρετό της μάχης, παρά όταν η μάχη είχε τελειώσει.

Σε άλλο περιστατικό κατά τη νύχτα, είπε ο Κρος, ότι ένας βαριά τραυματισμένος Ρώσος στρατιώτης, ο οποίος εικαζόταν νεκρός, άρχισε να σέρνεται μέσα από την τάφρο, καλώντας σε βοήθεια.

Ένας «Εκλεκτός. από τις Ηνωμένες Πολιτείες, γνωστός ως Κοζάκος, ήξερε μερικά ρωσικά και προσπάθησε να του μιλήσει, είπε ο Κρός.

Όταν είπε ότι ήταν Αμερικανός, ο τραυματίας άρχισε να λέει «βοήθεια» και αυτός του απάντησε «παραδώσου» στα αγγλικά.

Ο Κοζάκος φώναξε για εξοπλισμό πρώτων βοηθειών. «Νομίζω ότι ήθελε να τον βοηθήσει», είπε ο Κρος.

Τότε ήταν, που έφτασε ο Δίας και πυροβόλησε τον Ρώσο στρατιώτη στο στήθος. «Ανάπνεε και κουνιόταν γύρω του», είπε ο Κρος.

Ο Κρος είπε ότι ο Κοζάκος πυροβόλησε στη συνέχεια τον Ρώσο στρατιώτη στο κεφάλι με ένα τουφέκι Καλάσνικοφ, κάτι που ο Κρος υποθέτει ότι ήταν ένα είδος ελέους.

Περίπου μια ώρα αργότερα, οι «Εκλεκτοί» επέστρεψαν στη βάση τους, όπου παρακολούθησαν βίντεο από την επιχείρηση.

Εκεί, ο Κρος είπε ότι είδε για πρώτη φορά την επίθεση με χειροβομβίδα. Βρίσκονταν αλλού στην τάφρο και δεν το είχε δει.

Ο Κρος, είπε ότι ήταν ενοχλημένος και ότι παραπονέθηκε στον O’Leary.

«Είπα συγκεκριμένα ότι, επειδή είμαι ο γιατρός, θέλω οι κρατούμενοι να είναι υπό τη φροντίδα μου και κανείς δεν μπορεί να τους πυροβολήσει».

«Πρέπει να φτάσουν στη φροντίδα μου υγιείς, ή τουλάχιστον με τον τρόπο που τους βρήκατε. Και όλοι έλεγαν «Εντάξει καλά»».

Μετά, είπε ο Κρος, ο Δίας καυχήθηκε «χίλιες φορές» ότι σκότωσε τον παραδοθέντα Ρώσο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.