ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η εξέγερση της Wagner επηρέασε το μέτωπο στο Μπακχμούτ – Προωθήθηκαν οι Ουκρανοί

Τους συγκρατούν με πυροβολικό και αεροπορία οι ρωσικές δυνάμεις

Η εξέγερση της Wagner επηρέασε το μέτωπο στο Μπακχμούτ – Προωθήθηκαν οι Ουκρανοί

Και την στιγμή που ο Πριγκόζιν μαζί με τους μαχητές της Wagner έχει ξεκινήσει έναν εμφύλιο πόλεμο ουσιαστικά σε πόλεις τις Ρωσίας ο ουκρανικός στρατός αυτό δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο και πραγματοποιεί αντεπίθεση στην περιοχή του Μπακχμούτ η οποία έχει οδηγήσει σε πίεση τις εκεί ρωσικές δυνάμεις όπως παραδέχτηκε το Ρωσικό ΥΠΑΜ.

Οι ουκρανικές δυνάμεις εκμεταλλεύονται την κατάσταση και έχουν εξαπολύσει αντεπίθεση στην περιοχή του Μπαχμούτ, έχοντας μάλιστα σημειώσει και κάποιες επιτυχίες.

Το υπουργείο Άμυνας, ισχυρίζεται ότι «οι στρατιώτες της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων προκαλούν ήττα στον εχθρό με αεροπορικά και χτυπήματα πυροβολικού» θέλοντας να δείξει ότι συγκρατείται η επίθεση.

Μάλιστα το ρωσικό ΥΠΑΜ αναφέρει ότι οι μονάδες των 35ης και 36ης ταξιαρχιών πεζοναυτών του ουκρανικού στρατού πραγματοποιούν εισχώρηση στις ρωσικές δυνάμεις που κρατούν το μέτωπο στο Μπακχμούτ με επιτυχημένα αποτελέσματα μέχρι στιγμής, εκθέτοντας τη Wagner και τον επικεφαλής της στα μάτια της ρωσικής κοινής γνώμης.

Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε χθες Παρασκευή πως «παρακολουθεί» τη σύγκρουση ανάμεσα στον επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ και της στρατιωτικής διοίκησης της Ρωσίας, μετά την καταγγελία του Γεβγκένι Πριγκόζιν ότι βάση των ανδρών του βομβαρδίστηκε από τον ρωσικό στρατό.

«Παρακολουθούμε», ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας. Ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Κιρίλο Μπούντανοφ εκτίμησε από τη δική του πλευρά ότι αντίπαλες ρωσικές φράξιες έχουν αρχίσει να «καταβροχθίζουν η μια την άλλη για την εξουσία και τα λεφτά».

Ο ρωσικός στρατός οπισθοχωρεί σε πολλά τμήματα της νότιας και της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε χθες ο επικεφαλής της οργάνωσης μισθοφόρων Wagner γνωρίζοντας ίσως οτι η αποδιοργάνωση που θα επιφέρει δεν θα μείνει ανεκμετάλλευτη από την Ουκρανία.

“Ο (ρωσικός) στρατός υποχωρεί σε περιοχές της Ζαπορίζια και της Χερσώνας (νότια), οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πιέζουν”, δήλωσε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Telegram από την υπηρεσία Τύπου του.

 “Το ίδιο γίνεται στο Μπαχμούτ, ο εχθρός θα διεισδύσει ολοένα και πιο βαθιά στην άμυνά μας”, δήλωσε ο ίδιος, αναφερόμενος σε μια πόλη στα ανατολικά που οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι έχουν στα χέρια τους αλλά όπου οι Ουκρανοί δηλώνουν ότι έχουν προχωρήσει στις πτέρυγες του μετώπου αυτές τις τελευταίες εβδομάδες.

“Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, δεν υπάρχουν στρατιωτικές επιτυχίες” της Μόσχας, δήλωσε ο Πριγκόζιν, προσθέτοντας ότι οι Ρώσοι στρατιώτες “πνίγονται στο αίμα τους”, εννοώντας ότι υφίστανται βαριές απώλειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.