Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει παρακολουθήσεις από αστυνομικούς του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής

Κ.Βαξεβάνης: «Aστυνομικοί στο τμήμα στην Αγία Παρασκευή χειρίζονταν τις παρακολουθήσεις»

Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει παρακολουθήσεις από αστυνομικούς του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής

Η Ελληνική Αστυνομία, χαρακτηρίζει παντελώς ανυπόστατο το δημοσίευμα της ιστοσελίδας Documento που αναφέρει ότι αποσπασμένοι αστυνομικοί από το τμήμα της Αγίας Παρασκευής πραγματοποιούσαν παρακολουθήσεις που σχετίζονται με το σκάνδαλο υποκλοπών και το Predator.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι δημοσίευμα ιστοσελίδας, που αναπαράγεται στο διαδίκτυο και αναφέρεται στη διενέργεια παρακολουθήσεων από αποσπασμένους αστυνομικούς στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, είναι παντελώς ανυπόστατο και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Βαξεβάνης: Aστυνομικοί στο τμήμα στην Αγία Παρασκευή χειρίζονταν τις παρακολουθήσεις

Ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε εκ νέου την Τρίτη 22/11 στο εισαγγελικό γραφείο για τo σκάνδαλο των υποκλοπών μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε την Παρασκευή.

Σε δήλωσή του έκανε λόγο για στενή συνεργασία μεταξύ ανθρώπων που εμπορεύονταν το παράνομο λογισμικό της «Predator» και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, αναμειγνύοντας και αστυνομικούς του τμήματος Αγίας Παρασκευής.

«Όπως βλέπετε υπήρχε λόγος που ζήτησα να καταθέσω σήμερα, όπως αποκάλυψε την Κυριακή το Βήμα και βεβαίως το Documento ότι όλο αυτό το σύστημα παρακολουθήσεων είτε λεγόταν predator είτε ΕΥΠ είχε άμεση σχέση με την ΕΥΠ με το τμήμα στην Αγία Παρασκευή το ΚΕΤΥΑΚ στο οποίο δούλευαν αποσπασμένοι αστυνομικοί οι οποίοι χειρίζονταν τις παρακολουθήσεις και φυγαδεύτηκαν λίγο πριν ή λίγο μετά την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Documento επίσης αποκάλυψε ότι όλο αυτό το σύστημα από τον Μάρτιο του 2021 στήθηκε από μία ομάδα Ισραηλινών πολλοί από τους οποίους ήταν μέλη της ομάδας κατασκοπείας UNIT 81 στο Ισραήλ. Ήρθαν εδώ έστησαν μέσω της εταιρείας Intelexa το σύστημα παρακολουθήσεων, το πέρασαν στα χέρια της ΕΥΠ, το χρησιμοποίησε και το χειρίστηκε με μία ομάδα αστυνομικών από το τμήμα της Αγίας Παρασκευής και ενημέρωνε το Μέγαρο Μαξίμου. Τόσο απλά, τόσο κατανοητά και τόσο αδιαμφισβήτητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.