ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Γερμανία αγοράζει 18 Leopard-2 και 12 PzH-2000 για να αναπληρώσει τα αποθέματα που έστειλαν στην Ουκρανία

Υπάρχει option για ακόμα 105 άρματα

Η Γερμανία αγοράζει 18 Leopard-2 και 12 PzH-2000 για να αναπληρώσει τα αποθέματα που έστειλαν στην Ουκρανία

Η Γερμανία θα αγοράσει 18 άρματα μάχης Leopard 2 και 12 αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH 2000 για να αναπληρώσει τα αποθέματα που εξαντλήθηκαν από τις παραδόσεις στην Ουκρανία, δήλωσε στο Reuters μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής προϋπολογισμού που ενέκρινε την αγορά την περασμένη Τετάρτη.

Σήμερα, η γερμανική εταιρεία Krauss-Maffei Wegmann (KMW), ανακοίνωσε ότι η Bundeswehr έκανε επίσημα παραγγελία δώδεκα νέων Panzerhaubitze 2000 (PzH 2000). Αυτή η παραγγελία αποτελεί μέρος της συμφωνίας που υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2023, για την αγορά έως και 28 πυροβόλων.

Η παραγγελία των Leopard2 θα ανέλθει στα 525,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα πυροβόλα θα κοστίσουν 190,7 εκατομμύρια ευρώ. Οι νέοι εξοπλισμοί αναμένεται να παραδοθούν το αργότερο μέχρι το 2026, ανέφεραν τα έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών που προορίζονται για το κοινοβούλιο.

Η αγορά περιλαμβάνει επιλογή για άλλα 105 άρματα μάχης για περίπου 2,9 δισ. ευρώ.

Η Γερμανία έχει στείλει 18 άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία από την αρχή της ρωσικής επίθεσης και έχει δεσμευτεί να καλύψει το «κενό» με νέα άρματα μάχης το συντομότερο δυνατό.

Επί του παρόντος, η Bundeswehr λειτουργεί 121 PzH 2000, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των δυνατοτήτων πυροβολικού του γερμανικού στρατού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.