ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ινδία αναβαθμίζει τα 811 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-2/2K που διαθέτει

Ενδιάμεση λύση μέχρι την έλευση του FICV

Η Ινδία αναβαθμίζει τα 811 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-2/2K που διαθέτει

Ο ινδικός Στρατός ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη διαδικασία αναβάθμισης 811 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP-2/2K που διαθέτει.

Η έναρξη της διαδικασίας αφορά στην έναρξη των δοκιμών των πρωτοτύπων που κατασκεύασαν οι τρείς εταιρίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Tonbo Imaging, Big Bang Boom, Dimension NXG).

Το πρόγραμμα προκηρύχθηκε το 2020. Συνολικά θα αναβαθμιστούν 811 BMP-2/2K (από τα 2.500 περίπου που βρίσκονται σε υπηρεσία), ενώ οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην Ινδία. Τα οχήματα θα λάβουν ισχυρότερο κινητήρα, σύγχρονα συστήματα ελέγχου και σκοπευτικά, επιπλέον θωράκιση και ικανότητα αντιμετώπισης UAV. Επίσης είναι πιθανή η προσθήκη αντιαρματικών πυραύλων Kornet-E.

Το πρόγραμμα είναι ουσιαστικά ενδιάμεση λύση μέχρι την έλευση του νέου τεθωρακισμένου οχήματος μάχης του Ινδικού Στρατού (πρόγραμμα FICV : Futuristic Infantry Combat Vehicles).

Ήδη η Ινδία έχει εκδώσει σχετικό αίτημα για πληροφορίες (RFI), το οποίο αναφέρει πρόθεση προμήθειας συνολικά 1.750 νέων οχημάτων σε τρείς διαφορετικές εκδόσεις (μάχης, με πυροβόλο τουλάχιστον των 30 χιλιοστών και αντιαρματικά βλήματα, διοίκησης και διοίκησης-αναγνώρισης) δυνητικού κόστους € 7-8 δισεκατομμυρίων (με όπλα και υποστήριξη).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το RFI τα οχήματα του προγράμματος FICV θα πρέπει να είναι εγχώριας σχεδίασης (ιδανικά) ή να κατασκευαστούν στην Ινδία με μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας (ελάχιστη απαίτηση).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.