ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η Λετονία προμηθεύεται NSM, HIMARS και σύστημα αεράμυνας

Συνεχίζεται ο εξοπλισμός της χώρας

Η Λετονία προμηθεύεται NSM, HIMARS και σύστημα αεράμυνας

Η Λετονία θα αποκτήσει έξι αμερικανικής κατασκευής συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων HIMARS, μεσούσης της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Η σύμβαση, που έχει υπογραφεί ήδη, περιλαμβάνει πυρομαχικά και εξοπλισμό για τα HIMARS και το συνολικό αντίτιμο ανέρχεται σε 180 εκατομμύρια δολάρια. Η παράδοση των πρώτων HIMARS στη Λετονία αναμένεται το 2027.

Η Λετονία συνορεύει με τη Ρωσία και τον στενό σύμμαχό της, τη Λευκορωσία. Έχει αυξήσει σημαντικά τις αμυντικές δαπάνες της, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία αντιπροσωπεύει απειλή για την εθνική της ασφάλεια.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση των πυραυλικών συστημάτων στη Λετονία στις αρχές Νοεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η βαλτική χώρα προχωράει τρία εξοπλιστικά προγράμματα που αφορούν πυραύλους επιφανείας – επιφανείας τύπου Naval Strike Missile (NSM), πολλαπλούς εκτοξευτές τύπου HIMARS και συστήματα αεράμυνας μέσου βεληνεκούς. Επίσης, έχει αποφασίσει να αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες, ώστε να φτάσει στο 3 τοις εκατό του ΑΕΠ πριν από το 2027.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.