ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Η Λιθουανία αγοράζει για να δωρίσει στο Κίεβο δύο συστοιχίες αεράμυνας τύπου NASAMS

Η Νορβηγία αναλαμβάνει τη συντήρηση

Η Λιθουανία αγοράζει για να δωρίσει στο Κίεβο δύο συστοιχίες αεράμυνας τύπου NASAMS

Η Λιθουανία αγοράζει δύο συστήματα αεράμυνας NASAMS για την Ουκρανία και θα τα παραδώσει εντός τριών μηνών, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Η Λιθουανία απάντησε άμεσα στο αίτημα της Ουκρανίας να βοηθήσει στην ενίσχυση της αεράμυνας ενόψει των ρωσικών επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών και πολιτικών στόχων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το λιθουανικό υπουργείο.

«Αυτή είναι μια σημαντική και έγκαιρη συμβολή στην προστασία του ουρανού της Ουκρανίας και στη διάσωση ζωών Ουκρανών. Μαζί στη νίκη!», έγραψε στο Twitter ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Νορβηγία θα προμηθεύσει εξοπλισμό συντήρησης για τους εκτοξευτές ως μέρος της συμφωνίας.

«Αγοράζουμε ενημερωμένα συστήματα εκτοξευτών πυραύλων NASAMS, τα οποία είναι πλήρως προετοιμασμένα ώστε ο ουκρανικός στρατός να ενσωματωθεί στις μονάδες ελέγχου πυρός του, επομένως συμπληρώνει και επεκτείνει το ήδη χρησιμοποιημένο NASAMS που έχουν χορηγήσει η Νορβηγία και οι ΗΠΑ», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Λιθουανίας, Arvydas Anusauskas.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πακέτο με τα δύο συστήματα αεράμυνας, η Λιθουανία θα δωρίσει και 10 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M113. Η Λιθουανία και η νορβηγική κατασκευάστρια εταιρεία Kongsberg Gruppen υπέγραψαν τη σύμβαση για τα συστήματα αεράμυνας την Τρίτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.