Η Μολδαβία παρατείνει λόγω του πολέμου την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Η Μολδαβία παρατείνει λόγω του πολέμου την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Το κοινοβούλιο της Μολδαβίας υπερψήφισε σήμερα την παράταση για άλλες 60 ημέρες της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που έχει κηρυχθεί στη χώρα, αφότου η κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι χρειάζεται ακόμη διευρυμένες εξουσίες προκειμένου να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία.

Η πρωθυπουργός Ναταλία Γκαβριλίτσα επικαλέστηκε τους κινδύνους που εξακολουθούν να υφίστανται στην ενεργειακή ασφάλεια, στην ασφάλεια των συνόρων της χώρας και στην ανάγκη διαχείρισης των προσφυγικών ροών από την Ουκρανία. «Οι κίνδυνοι για τη Μολδαβία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία παραμένουν υψηλοί. Η κυβέρνηση χρειάζεται διευρυμένες εξουσίες», είπε η Γκαβριλίτσα.

Η παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης θα τεθεί σε ισχύ στις 8 Αυγούστου.

Περίπου 500.000 πρόσφυγες έχουν περάσει τα σύνορα από τα τέλη Φεβρουάριου. Από αυτούς λίγο περισσότεροι από 100.000 παρέμειναν στη Μολδαβία, μια μικρή χώρα με πληθυσμό γύρω στα 2,6 εκατομμύρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κοινοβούλιο της Μολδαβίας ενέκρινε αρχικά την προσωρινή κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αμέσως μετά την έναρξη του πολέμου στη γειτονική Ουκρανία και επέκτεινε το μέτρο τον Απρίλιο και τον Ιούνιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.