ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Νορβηγία θα αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες της στο 2% του ΑΕΠ

Λόγω της ρωσικής επιθετικότητας

Η Νορβηγία θα αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες της στο 2% του ΑΕΠ

Η Νορβηγία σχεδιάζει να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες της μέχρι ένα επίπεδο ίσο με το 2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε.

«Η κατάσταση της πολιτικής ασφαλείας είναι σοβαρή. Πρέπει να ζήσουμε με μια πιο επικίνδυνη και απρόβλεπτη Ρωσία, πιθανόν για πολύ καιρό», ανέφερε σε δήλωσή του ο Στέρε.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα με τους ηγέτες αντίπαλων κομμάτων στο κοινοβούλιο προκειμένου να συζητήσει το επικείμενο μακροπρόθεσμο σχέδιο για τον στρατό της χώρας. Η Νορβηγία σκόπευε μέχρι τώρα να φθάσει τον στόχο του ΝΑΤΟ για αμυντικές δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ μέχρι το 2026.

Σημειώνεται ότι προ ολίγων ημερών, ο Πολωνός πρόεδρος, Αντρέι Ντούντα, δήλωσε ότι οι χώρες μέλη του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού (NATO) πρέπει να αυξήσουν τους στρατιωτικούς προϋπολογισμούς τους από το 2% στο 3% του ΑΕΠ τους.

Σήμερα, ο στόχος του NATO είναι οι στρατιωτικές δαπάνες να ανέρχονται στο 2% του ΑΕΠ, ποσοστό όμως που δεν φθάνουν αρκετά κράτη μέλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Βαρσοβία έχει ήδη ανακοινώσει πως θα αφιερώσει το 4% του ΑΕΠ της στην άμυνα. «Θέλω να προτείνω στο εγγύς μέλλον οι χώρες του NATO να αποφασίσουν μαζί ότι η απαίτηση της συμμαχίας θα είναι να δαπανάται όχι το 2%, αλλά το 3% του ΑΕΠ για την άμυνα», ανέφερε ο κ. Ντούντα πριν από την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.