ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Νότια Κορέα στέλνει MANPADS Chiron στην Ουκρανία με «επιχορήγηση» των ΗΠΑ

Θα δοθούν όπλα ύψους 2,9 δισ. δολαρίων

Η Νότια Κορέα στέλνει MANPADS Chiron στην Ουκρανία με «επιχορήγηση» των ΗΠΑ

Ο ουκρανικός στρατός πρόκειται να παραλάβει το φορητό σύστημα αεράμυνας Chiron της Νότιας Κορέας (MANPADS), σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της τσέχικης εφημερίδας iDnes.

Η Νότια Κορέα θα προμηθεύσει έμμεσα όπλα αξίας περίπου 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία μέσω της Τσεχικής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ θα χρηματοδοτήσουν την προμήθεια όπλων.

«Οι Αμερικανοί θα πληρώσουν για τα όπλα – εκτοξευτές ρουκετών και πυρομαχικά αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων», ανέφερε το iDnes στις 29 Σεπτεμβρίου. Τα όπλα θα περιλαμβάνουν κυρίως το νοτιοκορεατικό Chiron (KP-SAM Shingung) MANPADS, σύμφωνα με τη τσέχικη εφημερίδα.

Chiron (KP-SAM Shingung)

Κατασκευασμένο από τη νοτιοκορεατική εταιρεία άμυνας, LIG ​​Nex1, το Chiron προορίζεται για την προστασία των στρατευμάτων στην πρώτη γραμμή από απειλές χαμηλών πτήσεων.

Η ανάπτυξη του συστήματος ξεκίνησε το 1995 και τέθηκε σε υπηρεσία στη Νότια Κορέα το 2005. Εκτός από αυτό, το Chiron χρησιμοποιείται επίσης από τις ένοπλες δυνάμεις της Ινδονησίας και του Περού.

Τα MANPADS μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταστροφή αεροσκαφών, ελικοπτέρων, μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) και πυραύλων cruise από περίπου επτά χιλιόμετρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Αμυντικής Ανάπτυξης της Νότιας Κορέας, ο πύραυλος του Chiron είναι ανώτερος από τον αμερικανικό FIM-92 Stinger και τον γαλλικό Mistral σε πιθανότητα χτυπήματος, τιμή και φορητότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.