ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Rheinmetall έκλεισε «deal» εκατομμυρίων με άγνωστο πελάτη του NATO για βλήματα πυροβολικού M2005

Είναι βλήματα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ταχύτητας

Η Rheinmetall έκλεισε «deal» εκατομμυρίων με άγνωστο πελάτη του NATO για βλήματα πυροβολικού M2005

Η γερμανική αμυντική εταιρεία Rheinmetall ανακοίνωσε ότι της ανατέθηκε σύμβαση για την παράδοση βλημάτων πυροβολικού των 155 χιλιοστών σε άγνωστο πελάτη του ΝΑΤΟ.

Η πενταετής συμφωνία εγγυάται στον αγοραστή του ΝΑΤΟ άγνωστος αριθμός βλημάτων πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας ενισχυμένης ταχύτητας (V-LAP) M2005, αρθρωτά φορτία M92 και διάφορες ασφάλειες. Η γερμανική εταιρεία υποστηρίζει ότι η σύμβαση είναι αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να αποκαλύψει το ακριβές κόστος.

Η θυγατρική της εταιρείας στη Νότια Αφρική, η Rheinmetall Denel Munition, θα είναι ο κύριος ανάδοχος για τη συμφωνία.

«Οι συμφωνίες-πλαίσιο παρέχουν μακροπρόθεσμη διασφάλιση προμήθειας πυρομαχικών και ένα ευέλικτο σύστημα για την προμήθειά τους κατά τη διάρκεια ενός έτους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Jan-Patrick Helmsen. «Το σύστημα υποβοήθησης πυραύλων V-lap μαζί με τα M92 θα υποστηρίξουν τόσο τους στρατιώτες στο πεδίο της μάχης όσο και τα στρατεύματα επιμελητείας και συντήρησης», πρόσθεσε.

Το βλήμα M2005 V-LAP διαθέτει εκτεταμένη εμβέλεια μέσω της τεχνολογίας εξαέρωσης πυραύλων και βάσης, τοποθετώντας το στην πρώτη γραμμή της σύγχρονης τεχνολογίας πυροβολικού, ενώ χρησιμοποιήται ήδη από πολλές χώρες-μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, υποστηρίζει η Rheinmetall.

«Το βλήμα μπορεί επίσης να αναχαιτίσει στόχους και οχήματα με μικρή θωράκιση, ενώ μπορεί να στοχεύσει τις γραμμές εφοδιασμού πέρα ​​από την πρώτη γραμμή στο πεδίο μάχης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ για τα αρθρωτά συστήματα, το βλήμα M2005 μπορεί να εκτοξευθεί από οποιοδήποτε συμβατό οπλικό σύστημα 155 mm.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.