ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Ρωσία κινητοποιεί την πυρηνική της «τριάδα» – Η Μόσχα δοκιμάζει όλα τα όπλα της «Αποκάλυψης»

Βίντεο: Ο Μπάιντεν απειλεί την Ρωσία αν κάνει χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία και δεν μπορεί να κουμπώσει τα μανίκια του

Η Ρωσία κινητοποιεί την πυρηνική της «τριάδα» – Η Μόσχα δοκιμάζει όλα τα όπλα της «Αποκάλυψης»

Η Ρωσία ξεκινάει σήμερα την δική της άσκηση πυρηνικού πολέμου κινητοποιώντας  την ρωσική «πυρηνική τριάδα» ως απάντηση των αντίστοιχων ασκήσεων του ΝΑΤΟ.

Όπως έγινε γνωστό, από 26 Οκτωβρίου έως 29 Οκτωβρίου προγραμματίζονται μεγάλες ασκήσεις της ρωσικής «πυρηνικής τριάδας».

Αναμένεται ότι κατά τη διάρκεια των στρατηγικών πυρηνικών ασκήσεων «Thunder-2022» θα εκτοξευθούν ICBM από το κοσμοδρόμιο Plesetsk και SLBM από ένα υποβρύχιο από τα νερά στα ανοιχτά των ακτών της χερσονήσου Κόλα.

Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη στο σκάνδαλο Πάτση:

  • Είναι αθώα (4%, 674 Votes)
  • Ήξερε αλλά προσπαθούσε να διακόψει την δραστηριότητά του (8%, 1.250 Votes)
  • Είναι συνένοχη και πρέπει να παραιτηθεί (86%, 14.026 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (2%, 368 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.318

Loading ... Loading ...

Για την ακρίβεια η εκτόξευση του SLBM θα γίνει εντός των επόμενων 72 ωρών από τη Θάλασσα Kara έξω από την Καμτσάκα, δυτικά της Βερίγγειας Θάλασσας.

Επιπλέον, αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων θα εκτοξεύουν πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς στην Αρκτική, περίπου από το αεροδρόμιο Amderma στο Nenets Autonomous Okrug μέχρι το εκπαιδευτικό πεδίο Pemboy στο Komi.

Είναι η  απάντηση της Μόσχας στο ΝΑΤΟ το οποίο διεξάγει την πυρηνική άσκηση Steadfast Noon στη βόρεια Ευρώπη, που ξεκίνησε στις 17 Οκτωβρίου και λαμβάνει χώρα στον εναέριο χώρο του Βελγίου και της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και πάνω από τα ύδατα της Βόρειας και της Νορβηγικής Θάλασσας.

Αναμένεται να γίνει χρήση από τους Ρώσους και του καινούργιου υπερόπλου, του RS-28 SARMAT γνωστού ως SATAN – II από το Plesetsk προς το Kamchatsky δυτικά της Βερίγγειας Θάλασσας.

Ο «Σατανάς» έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να μπορεί να κονιορτοποιήσει την Ανατολική και την Δυτική Ακτή των ΗΠΑ όπως προβλέπει το ρωσικό δόγμα καθώς εκεί βρίσκονται τα σημαντικότερα και πολυπληθέστερα αμερικανικά αστικά κέντρα.

Ο πύραυλος RS-28 “Sarmat” αναπτύχθηκε στο Κρατικό Κέντρο Πυραύλων VP Makeyev για να αντικαταστήσει το σοβιετικό R-36M2 Voyevoda ICBM (κωδικός ΝΑΤΟ SS-18 Satan).

Τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του πυραύλου δεν έγιναν γνωστά, ωστόσο, με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύουν τα ΜΜΕ και δηλώσεις των υπευθύνων, συνάγεται το συμπέρασμα ότι η συνολική μάζα της συσκευής είναι περίπου 200 τόνοι. Ο πύραυλος μπορεί να μεταφέρει πολλά ανεξάρτητα ελεγχόμενα σώματα επανεισόδου συνολικής μάζας έως και δέκα τόνων, τα οποία ο «Sarmat» μπορεί να φέρει σε μια βαλλιστική τροχιά πάνω από τον Βόρειο Πόλο ή ακόμα και πάνω από τον Νότιο Πόλο της γης σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Πριν από αυτό, ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Antonov περιέγραψε το “Sarmat” ως το ρωσικό όπλο που προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στην Ουάσιγκτον και το οποίο η αμερικανική πλευρά θα ήθελε τώρα να περιορίσει ξανά σε μια πιθανή συμφωνία ελέγχου των όπλων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μεγάλη διάρκεια ζωής ενός ICBM (Διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος) είναι κοινή πρακτική. Ωστόσο, με την εισαγωγή του «Sarmat», η Ρωσία επεκτείνει σημαντικά την διάρκεια ζωής, ενώ άλλες χώρες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν ICBM που έχουν ήδη… λήξει!

Για παράδειγμα, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τους πυραύλους Minuteman III , που παρουσιάστηκαν το 1970, ως το επίγειο στοιχείο της πυρηνικής τριάδας τους . Όμως τον περασμένο Απρίλιο, ο Ναύαρχος Τσαρλς Α. Ρίτσαρντ , επικεφαλής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ, είπε σε ακρόαση στην Γερουσία των ΗΠΑ ότι οι στρατηγικές δυνάμεις των ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν πλέον να χρησιμοποιούν αυτούς τους πυραύλους για να αποτρέψουν τη Ρωσία και την Κίνα.

Μιλώντας στο RT, ο στρατιωτικός ειδικός Alexander Chrolenko τόνισε, σε αντιδιαστολή με αυτά που ισχύουν για τις ΗΠΑ, ότι η χρήση του “Sarmat” δεν διασφαλίζει ισοτιμία, αλλά ένα πλεονέκτημα στο επίγειο στοιχείο της ρωσικής πυρηνικής τριάδας για τα επόμενα 50 χρόνια. Οι αμερικανικοί πύραυλοι Minuteman δεν είναι μόνο κατώτεροι από τους «Sarmat» αλλά και από τους σοβιετικούς προκατόχους τους.

Το Πεντάγωνο σήμερα επιβεβαίωσε επίσημα ότι η Ρωσία έχει ενημερώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες για τις ασκήσεις GROM, συμμορφώνοντας τις υποχρεώσεις της για τον έλεγχο των όπλων.

Την ίδια στιγμή ο Τ.Μπάιντεν απειλούσε την Ρωσία πως θα «διαπράξει ένα σοβαρό λάθος αν χρησιμοποιούσε ένα πυρηνικό τακτικό όπλο» την ίδια στιγμή που πραγματοποιούσε τον εμβολιασμό του και όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο, δυσκολεύονταν να κουμπώσει τα μανίκια του…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.