ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Η Ρωσία θα κόψει το φυσικό αέριο στην Φινλανδία αν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ» λένε τα φινλανδικά ΜΜΕ

Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει τους Φινλανδούς

«Η Ρωσία θα κόψει το φυσικό αέριο στην Φινλανδία αν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ» λένε τα φινλανδικά ΜΜΕ

Φινλανδική εφημερίδα αναφέρει ότι η Ρωσία έχει ήδη προειδοποιήσει τη Φινλανδία πως θα κόψει την παροχή φυσικού αερίου στην περίπτωση που το Ελσίνκι εντάξει την χώρα στο ΝΑΤΟ.

Οι πολιτικοί της Φινλανδίας έχουν προειδοποιηθεί για την κίνηση αυτή της Ρωσίας να κλείσει την παροχή φυσικού αερίου, ανέφερε η φινλανδική εφημερίδα Iltalehti, επικαλούμενη μη κατονομασμένες πηγές.

Η εφημερίδα δεν διευκρίνισε από πού προήλθε η προειδοποίηση – και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες όμως πριν απ΄πο λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σαούλι Nιίστο και η πρωθυπουργός Σάνα Μάριν ανακοίνωσαν την πρόθεση της χώρας να επιδιώξει την ένταξη στο ΝΑΤΟ «χωρίς καθυστέρηση» το Κρεμλίνο απάντησε αμέσως, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες της Φινλανδίας ως λυπηρές και «σίγουρα» απειλή για τη Ρωσία και άρα θα πρέπει να απαντηθούν αναλόγως.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει προηγουμένως για «στρατιωτικές και πολιτικές επιπτώσεις» εάν η Φινλανδία και η Σουηδία αποφασίσουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ, πάντως, χαιρετίζει την κοινή δήλωση του προέδρου και της πρωθυπουργού της Φινλανδίας.

Σε δήλωσή του ο γ.γ. της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, τόνισε ότι, «εφόσον η Φινλανδία αποφασίσει να υποβάλει αίτηση, θα γίνει δεκτή θερμά στο ΝΑΤΟ και η διαδικασία προσχώρησης θα είναι ομαλή και γρήγορη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικότερα, ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε: «Χαιρετίζω την κοινή δήλωση του Προέδρου Nιίστο και της Πρωθυπουργού Mαρίν που υποστηρίζουν μια αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρίς καθυστέρηση. Αυτή είναι μια κυρίαρχη απόφαση της Φινλανδίας, την οποία το ΝΑΤΟ σέβεται πλήρως. Εφόσον η Φινλανδία αποφασίσει να υποβάλει αίτηση, θα γίνει δεκτή θερμά στο ΝΑΤΟ και η διαδικασία προσχώρησης θα είναι ομαλή και γρήγορη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.