ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η Ρουμανία ζητά αναγνώριση της μειονότητάς της από τον Ζελένσκι

Είχε καταργηθεί η αναγνώριση κάθε εθνικής μειονότητας στο ουκρανικό έδαφος

Η Ρουμανία ζητά αναγνώριση της μειονότητάς της από τον Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις ζήτησε από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αναγνωρίσει τη ρουμανική μειονότητα στην Ουκρανία.

Να σημειώσουμε ότι η Ουκρανία με νόμο έχει καταργήσει την αναγνώριση των εθνικών μειονοτήτων στην χώρα, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής με πλήρη απαγόρευση της εκμάθησης των γλωσσών, αλλά πλέον αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα ακόμα και στις συμμαχικές για το Κίεβο χώρες. 

Την Τετάρτη, ο Γιοχάνις είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι, στον οποίο μετέφερε ότι «ο νέος νόμος για τις εθνικές μειονότητες έχει δημιουργήσει ανησυχία και δυσαρέσκεια στο επίπεδο των ρουμανικών αρχών» και του ζήτησε να επιλύσει την κατάσταση, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της ρουμανικής Προεδρίας.

Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας αναφέρθηκε εκτενώς στον πρόσφατο νόμο για τις εθνικές μειονότητες που ενέκρινε η Ουκρανία, ο οποίος προκάλεσε ανησυχία και δυσαρέσκεια στις ρουμανικές αρχές και στους εκπροσώπους της ρουμανικής κοινότητας στην Ουκρανία.

Ο Γιοχάνις ζήτησε από τον Ζελένσκι να βρει γρήγορα λύσεις για την αντιμετώπιση και την επίλυση αυτών των ανησυχιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπό αυτή την έννοια, οι δύο Πρόεδροι συμφώνησαν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών θα έχουν συζητήσεις για τη διμερή επίλυση των εν λόγω ζητημάτων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.