ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η Σερβία επαναφέρει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία – Τι δήλωσε ο Α.Βούτσιτς

Η απόφαση θα ληφθεί μέχρι το τέλος του έτους

Η Σερβία επαναφέρει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία – Τι δήλωσε ο Α.Βούτσιτς

Υπέρ της επαναφοράς της υποχρεωτικής θητείας στη Σερβία τάχθηκε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, η οποία είχε καταργηθεί την 1η Ιανουαρίου 2011.

«Οσον αφορά εμένα, υποστηρίζω την επιστροφή της στρατιωτικής θητείας, υπηρέτησα για ένα χρόνο, ήταν πολύ χρήσιμο», τόνισε ο σέρβος πρόεδρος.

Ο υπουργός Αμυνας Νεμπόισα Στεφάνοβιτς δήλωσε πριν λίγο καιρό ότι η απόφαση επιστροφής της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στη Σερβία θα ληφθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία καταργήθηκε στη Σερβία την 1η Ιανουαρίου 2011, αλλά τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για επαναφορά της.

Ο Σέρβος πρόεδρος σχολίασε επίσης τις πληροφορίες για τη δημιουργία ρωσικής στρατιωτικής βάσης

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς επισήμανε στη συνέντευξή του ότι η Σερβία δεν χρειάζεται τις στρατιωτικές βάσεις κανενός στο έδαφός της, σχολιάζοντας τις πληροφορίες για πιθανή δημιουργία ρωσικής στρατιωτικής βάσης στη χώρα.

Η Σερβία δεν χρειάζεται τις στρατιωτικές βάσεις κανενός, θα διατηρήσει τη στρατιωτική της ουδετερότητα, θα ενισχύσει τον δικό της στρατό, θα φροντίσει τους πολίτες της και θα είναι αρκετά ισχυρή για να είναι ανεξάρτητη, είπε ο Βούτσιτς.

«Φυσικά, όταν μας πουν ότι μας απομένουν έξι μήνες για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Eνωση, θα προσαρμόσουμε την πολιτική μας στις απαιτήσεις τους», πρόσθεσε ο σέρβος πρόεδρος.

Ο Βούτσιτς είπε επίσης ότι η Πρίστινα «θα συνεχίσει τις επιθετικές της ενέργειες έως ότου καταλάβει το σερβικό βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου».

Παράλληλα, επισήμανε ότι το Βελιγράδι είναι «έτοιμο να διατηρήσει την ειρήνη σχεδόν με κάθε κόστος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.