ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Σλοβακία σχεδιάζει να προμηθεύσει τους Ουκρανούς με MiG-29

Η Μπρατισλάβα παίζει επικίνδυνο παιχνίδι

Η Σλοβακία σχεδιάζει να προμηθεύσει τους Ουκρανούς με MiG-29

Η Σλοβακία εξετάζει το ενδεχόμενο να παραχωρήσει MiG-29 στην Ουκρανία αν υπάρξει μια συμφωνία για εναλλακτική λύση στην προστασία του εθνικού εναέριου χώρου της, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ.

Η Ουκρανία έχει ζητήσει βαρύ οπλισμό και αεροσκάφη προκειμένου να ενισχυθεί απέναντι στην Ρωσία.

Χώρες της Δύσης έχουν ήδη στείλει όπλα στην Ουκρανία, αλλά παλιότερες συζητήσεις για παραχώρηση MiG-29 — που διαθέτουν επίσης η Πολωνία και η Βουλγαρία — δεν προχώρησαν, καθώς τα σχέδια θεωρήθηκαν επικίνδυνα για κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Η Σλοβακία, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, είναι μέλος του ΝΑΤΟ και διαθέτει 12 μαχητικά αεροσκάφη MiG-29. Έχει ήδη παραχωρήσει στην Ουκρανία το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 το οποίο μάλιστα η Μόσχα ισχυρίζεται ότι το κατέστρεψε ήδη.

«Δεδομένης της συμπεριφοράς της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο σοβιετικής κατασκευής εξοπλισμός γίνεται πολύ επικίνδυνος. Επομένως το ερώτημα έχει τεθεί και θα εξεταστεί», δήλωσε ο Χέγκερ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για ενδεχόμενο αίτημα στους συμμάχους για συμβολή τους στην προστασία του εναέριου χώρου της Σλοβακίας σε περίπτωση παραχώρησης των MiG-29 στην Ουκρανία. «Ο μετασοβιετικός εξοπλισμός δεν είναι βιώσιμος χωρίς ρωσικές προμήθειες και στην παρούσα φάση δεν θέλουμε να τα έχουμε καν», συμπλήρωσε.

Ο Χέγκερ ανέφερε ότι το υπουργείο Άμυνας είχε επαφές για την προστασία του εναέριου χώρου της Σλοβακίας από μαχητικά αεροσκάφη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μπρατισλάβα αναμένει το 2024 τις πρώτες παραδόσεις αμερικανικών F-16 από τα συνολικά 18 που παρήγγειλε το 2018.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.