ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Η Ταϊβάν εξετάζει την προμήθεια του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας NASAMS

Στην θέσητων Hawk

Η Ταϊβάν εξετάζει την προμήθεια του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας NASAMS

Η Ταϊβάν εξετάζει σοβαρά την προμήθεια του πυραυλικού συστήματος αεροπορικής άμυνας τύπου NASAMS, από τις ΗΠΑ, προκειμένου να αναβαθμίσει τις δυνάμεις αεράμυνας απέναντι στην αυξανόμενη κινεζική απειλή, ειδικά μετά την επιτυχία που έχουν σημειώσει τα συγκεκριμένα συστήματα στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ταϊβάν εξετάζει και δοκιμάζει την δυνατότητα προμήθειας διαφόρων οπλικών συστημάτων και στρατιωτικών εξοπλισμών για να ενισχύσει τις αμυντικές της ικανότητες.

Το πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας τύπου NASAMS φαίνεται ότι έχει «τραβήξει» το ενδιαφέρον την Ταϊβάν, όπως δήλωσε πρόσφατα ο Υπουργός Άμυνας της χώρας λέγοντας ότι «σίγουρα έχει υπάρξει μια πρόταση για την απόκτησή τους. Έχουμε δει από τον πόλεμο στην Ουκρανία ότι αυτά τα όπλα [NASAMS] έχουν καλή απόδοση».

Ο ίδιος πρόσθεσε στη συνέχεια ότι η Ταϊβάν δεν έχει λάβει καμία επίσημη ειδοποίηση από τις ΗΠΑ για την δυνητική πώληση των πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας τύπου NASAMS, τα οποία ωστόσο έχουν πουληθεί πρόσφατα στη Λιθουανία, ενώ σημαντικός αριθμός αυτών έχουν παραχωρηθεί στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι το NASAMS κατασκευάζεται από την αμερικανική εταιρεία Raytheon και τη νορβηγική εταιρεία Kongsberg Defence & Aerospace και είναι ένα εξαιρετικά προσαρμόσιμο σύστημα αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς ικανό να υπερασπιστεί μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορεί να εντοπίσει, να εμπλέξει και να καταστρέψει αεροσκάφη, drones και πυραύλους cruise και να προστατεύσει τοποθεσίες υψηλής στρατηγικής αξίας από απειλές αέρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.