ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Η Τουρκία μόνο «φρενάρει» την ένταξη Σουηδίας & Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ μετά το «ναι» της Ουγγαρίας

Η επικύρωση θα γίνει τον Δεκέμβριο

Η Τουρκία μόνο «φρενάρει» την ένταξη Σουηδίας & Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ μετά το «ναι» της Ουγγαρίας

Σύμφωνα με το Politico, ο υπουργός Gergely Gulyás δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους, πως η κυβέρνηση της Ουγγαρίας υποστηρίζει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και έχει υποβάλει τα έγγραφα επικύρωσης στην Εθνοσυνέλευση.

Ο Gulyás, επικεφαλής του επιτελείου του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, είπε ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ για να συμπεριλάβει τις δύο σκανδιναβικές χώρες θα επικυρωθεί από την Ουγγαρία το αργότερο μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα ΜΜΕ.

Ερωτηθείς από έναν δημοσιογράφο εάν το ΝΑΤΟ θα γινόταν ισχυρότερο με την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας, ο Gulyás απάντησε ότι το ήλπιζε.

Πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να συζητηθεί εάν η επέκταση είναι προς το συμφέρον εθνικής ασφάλειας της Ουγγαρίας, αλλά είπε ότι αυτό είναι άσχετο τώρα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Η Ουγγαρία και η Τουρκία είναι οι μόνες χώρες του ΝΑΤΟ που δεν έχουν ακόμη επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη συμμαχία – μια διαδικασία που ξεκίνησε λίγο μετά την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν δήλωσε στο Politico την Πέμπτη ότι δεν αναμένει από την Ουγγαρία και την Τουρκία να εμποδίσουν την επέκταση του ΝΑΤΟ, αλλά προειδοποίησε για τους κινδύνους καθυστέρησης της ένταξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.