ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η USAF εκτόξευσε με επιτυχία τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Minuteman III (βίντεο)

Εκτοξεύτηκε από τη διαστημική βάση Vandenberg

Η USAF εκτόξευσε με επιτυχία τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Minuteman III (βίντεο)

O διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος των ΗΠΑ, ο Minuteman III ,πραγματοποίησε με επιτυχία άλλη μία δοκιμαστική εκτόξευση από την Καλιφόρνια για να δοκιμάσει το αμυντικό του σύστημα, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF).

Ο πύραυλος Minuteman III απογειώθηκε από τη διαστημική βάση Vandenberg στις 23:01 το βράδυ της Πέμπτης και το όχημα επανεισόδου του ταξίδεψε περίπου 6.800 χιλιόμετρα πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό μέχρι την Ατόλη Kwajalein στα Νησιά Μάρσαλ, ανέφερε η δήλωση της USAF.

Η εκτόξευση έλαβε χώρα εν μέσω ανησυχιών των ΗΠΑ για τις δοκιμές πυραύλων της Βόρειας Κορέας, λίγες μέρες μετά την μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση του Κιμ Γιονγκ Ουν και τη διέλευση του κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού που πετούσε πάνω από τον εανέριο χώρο των ΗΠΑ. Ωστόσο, οι ΗΠΑ διαβεβαίωσαν ότι η δοκική είχε προγραμματιστεί καιρό πριν και αποτελούσε «δοκιμή ρουτίνας».

«Τέτοιες δοκιμές έχουν γίνει πάνω από 300 φορές στο παρελθόν, και αυτό το τεστ δεν είναι αποτέλεσμα τρεχόντων παγκόσμιων γεγονότων», ανέφερε η δήλωση.

Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Minuteman III λειτουργεί εδώ και δεκαετίες και η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει να το αντικαταστήσει με ένα νέο πύραυλο που ονομάζεται Sentinel.

«Μέχρι να επιτευχθεί η πλήρης ικανότητα στα μέσα της δεκαετίας του 2030, η Πολεμική Αεροπορία δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι το Minuteman III θα παραμείνει βιώσιμος αποτρεπτικός παράγοντας», ανέφερε η USAF.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.