ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η Washington Post μιλά για τα συνεχή ταξίδια σε όλο τον κόσμο του διευθυντή της CIA Γ.Μπέρνς

Η ειδική αναφορά στη συνάντηση στην Ρωσία

Η Washington Post μιλά για τα συνεχή ταξίδια σε όλο τον κόσμο του διευθυντή της CIA Γ.Μπέρνς

Ο διευθυντής της CIA Director William J. Burns είχε ταξιδέψει σε όλο τον πλανήτη πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, τονίζει η Washigton Post, συναντώντας τους μελλοντικούς τότε αντιπάλους του αλλά και αρκετούς παγκόσμιους ηγέτες φέροντας αυτές τις ικανότητές του και την επιδεξιότητά του ως επαγγελματίας διπλωμάτης επί σειρά δεκαετών πλέον στην υπηρεσία πληροφοριών.

Τον Μάιο ο W.Burns έγινε ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος που επισκέφθηκε την Κίνα από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία ο Τ.Μπάιντεν. Η μυστική αποστολή, που την αποκάλυψαν οι Financial Times, είχε σκοπό να κατεβάσει τους τόνους με τον σημαντικότερο ανταγωνιστή των ΗΠΑ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι συζήτησαν το ταξίδι δίνοντας έμφαση στο ότι ο Burns συναντήθηκε με αξιωματούχους των κινεζικών μυστικών υπηρεσιών και δεν ήταν μια διπλωματική αποστολή.

Ο διευθυντής της  CIA ταξιδεύει συχνά ενώ επίσης υποδέχεται αρκετούς ξένους επί αμερικανικού εδάφους με την υπηρεσία να μην κάνει ποτέ κανένα σχόλιο αν και όσοι γνωρίζουν τονίζουν ότι κάνει κάτι που αρκετοί δεν έκαναν τα προηγούμενα χρόνια.

“Οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι ένας τομέας που ο Λευκός Οίκος έχει πλεονέκτημα” αναφέρουν επίσημοι και αυτό σημαίνει ότι ο W.Burns τίθεται στο ίδιο επίπεδο με τον Αμερικανό ΥΠΑΜ Lloyd Austin,  και τον ΥΠΕΞ Antony Blinken που ταξιδεύουν συνεχώς.

Η επικοινωνία δεν γίνεται με e-mails όταν είναι σε ταξίδι όπως κάνουν άλλοι παράγοντες, αλλά όταν επιστρέφει συνάντα το ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο όπου του αναφέρει για τα αποτελέσματα.

Αντίπαλοι αλλά και παγκόσμιοι ηγέτες

Ο Μπερνς τοποθετήθηκε στην CIA μετά από τρεις δεκαετίες διπλωματικής θητείας ανεβαίνοτνας την ιεραρχία από το 2009. Να ησημειωθεί ότι είχε περάσει έναν χρόνο στην Μόσχα αρχικά ως διοικητικός και αργότερα ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ρωσία που του έδωσε την ικανλότητα να γνωρίσιε και να καταλάβει τον Β.Πούτιν.

Τα σημερινά ταξίδια ξεκίνησαν από τον Απρίλιο του 2021 όταν συναντήθηκε στο Αφγνιστάν με τον de facto ηγέτη των Ταλιμπάν, Abdul Ghani Baradar (αυτό σήμαινε ότι τους νομιμοποιούσαν στις διαπραγματεύσεις).

Και μετά ξεκίνησε ένα διεθνή γύρο ταξιδιών σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, Γερμανία και Ουκρανία, συνάντηση με τον Μπιν Σαλμάν στην Τζέντα, πάλι στην Ουκρανία, συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του (FSB) στην Τουρκία, Λιβύη, και πάλι Ουκρανία, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία και Ελλάδα.

Μάλιστα ο πρώην Γάλλος πρέσβης στις ΗΠΑ Ζεράρντ Αρνό είχε αναφέρει:

“Ο Μπερνς είναι ένας διπλωμάτης που παίζει ειδικό και κεντρικό ρόλο στην αμερικανική διοίκηση.”

Η μεγάλη επίσκεψη στην Ρωσία

Χωρίς αντιρρήσεις η μεγαλύτερη και υψηλότερου προφίλ επίσκεψη ήταν το ταξίδι στην Ρωσία το Νεοέμβριο του 2021  όπου συναντήθηκε με τον Γιούρι Ουσάκοβ (πρώην πρέσβη της Ρωσίας στις ΗΠΑ) και εκ των συμβούλων του Ρώσου προέδρου όπου συζήτησαν ενώ τον διάλογο άκουγε και ο Β.Πούτιν μέσω των τηλεφώνων (και συμμετείχε στις συζητήσεις).

Το μήνυμα ήταν: Η Ρωσία θα πληρώσει μεγάλο τίμημα αν επεκτείνει τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον Μπερνς να αναφέρει πίσω στον Μπάιντεν: ” Το επίπεδο ανησυχίας μου έχει μεγαλώσει και όχι το αντίθετο”, αλλά το 2023 σε συνέντευξη του μιλούσεγια ανάγκη παραμονής ανοιχτών των διαύλων επικοινωνίας με την Ρωσία.

Ο δημοσιογράφος της WP, Shane Harris, είχε τονίσει ως ειδικός επί αυτών των ζητημάτων:

“Η απευθείας επικοινωνία με τον πρόεδρο του δίνει υψηλό βαθμό αξιοπιστίας”. Επιπλέον τόνισε “Όσοι τον ξέρουν ξέρουν ότι ακούει, μιλάει αλλά και αν χρειαστεί μεταφέρει το μήνυμα”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.