ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που θα ξεπουλούσαν εκατοντάδες αρχαιότητες στο εξωτερικό (φώτο)

Στην κατοχή τους είχαν 28 αγαλματίδια, κολιέ, μενταγιόν, λυχνάρια και ένα βάζο, καθώς και 779 αρχαία νομίσματα

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που θα ξεπουλούσαν εκατοντάδες αρχαιότητες στο εξωτερικό (φώτο)

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου, έμειναν με το «στόμα ανοιχτό» το βράδυ της Δευτέρας με τα ευρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή δύο αλλοδαπών ηλικίας 52 και 49 χρόνων, οι οποίοι έφτασαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας.

Ειδικότερα, οι λιμενικοί ερεύνησαν εξονυχιστικά το όχημα με οδηγό τον 52χρονο και συνοδηγό τον 49χρονο πιστεύοντας ότι θα έβρισκαν ναρκωτικά, όμως με έκπληξη αντιλήφθηκαν ότι στον χώρο αποσκευών ήταν κρυμμένες πλήθος αρχαιότητες, μεταξύ των οποίων 28 αγαλματίδια, κολιέ, μενταγιόν, λυχνάρια και ένα βάζο, καθώς και 779 αρχαία νομίσματα που οι αλλοδαποί είχαν σκοπό να μεταφέρουν στο εξωτερικό για να τα ξεπουλήσουν, πιθανότατα σε συλλέκτες!

Hgoumenitsa-arxaia

Τα αρχαία αντικείμενα κατασχέθηκαν για να παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας που θα τα εξετάσει για να χρονολογηθούν, να εκτιμηθεί η αξία τους και να προσδιοριστεί η προέλευσή τους.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το όχημα των δυο αλλοδαπών οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.