ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΗΠΑ: Αυτός είναι ο 25χρονος μακελάρης του Κεντάκι – «Έστειλε μήνυμα πως θα γάζωνε την τράπεζα» (φώτο)

«Απλώς άρχισε να πυροβολεί, έχω το αίμα ανθρώπων πάνω μου»

ΗΠΑ: Αυτός είναι ο 25χρονος μακελάρης του Κεντάκι – «Έστειλε μήνυμα πως θα γάζωνε την τράπεζα» (φώτο)

Οι αρχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες που «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας, φαίνεται πως ταυτοποίησαν τον δράστη του μακελειού στο Λούιβιλ του Κεντάκι.

Συγκεκριμένα, εκείνος που άνοιξε πυρά στην Old National Bank με απολογισμό 5 νεκρούς και 9 του Λούιβιλ ταυτοποιήθηκε ως εργαζόμενος στην Τράπεζα, και συγκεκριμένα είναι ο Κόνορ Στέρτζεον.

Ο 25χρονος Στέρτζεον εισέβαλε στην τράπεζα με ένα πυροβόλο AR-15 και άρχισε να πυροβολεί, όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές.

Ο «μακελάρης» του Λούιβιλ/ Facebook

«Έστειλε μήνυμα πως θα γάζωνε την τράπεζα» – Η περίεργη αναφορά στο προφίλ του στο Linkedin

Όσον αφορά το ποιος είναι ο «μακελάρης», όπως αναφέρεται στο προφίλ του στο Linkedin, πρόκειται για υπάλληλο της τράπεζας που «έπιασε» εκεί δουλειά εδώ και έναν χρόνο ως διαχειριστής χαρτοφυλακίων, ενώ προηγουμένως εργαζόταν με τη μορφή πρακτικής.

Αναφέρεται επίσης εκεί πως έλαβε μεταπτυχιακό στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, το οποίο το ίδρυμα επιβεβαίωσε. Εντύπωση προκαλεί πως αναφέρεται στον εαυτό του ως «Αυτός», σε γ’ ενικό. Αναφορές σχετικά με τον χαρακτήρα του κάνουν λόγο για άτομο «αυτοκτονικό», ενώ σημειώνεται πως έστειλε μήνυμα σε φίλο πως θα «γάζωνε την τράπεζα». Το προφίλ του Κόνορ Στέρτζεον στο LinkedIn/ Φωτογραφία: Twitter

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως έκανε live streaming τους πυροβολισμούς στη σελίδα του στο Instagram, που πλέον μετά το περιστατικό, «έχει πέσει». Ο «μακελάρης» του Λούιβιλ/ Facebook

Όσον αφορά το κίνητρο, αυτό παραμένει άγνωστο, αν και αναφορές που δεν έχουν επιβεβαιωθεί και μεταδίδει η Daily Mail κάνουν λόγο για αυτοκτονικές τάσεις και πως δεν ήταν ευτυχισμένος με τον εργασιακό του χώρο. Σημειώνεται πως και ο ίδιος ο μακελάρης είναι νεκρός, αν και ακόμα παραμένει ασαφές αν προκάλεσε ο ίδιος τον θανάσιμο τραυματισμό του ή δέχθηκε πυρά από αστυνομικούς στο πεδίο «μάχης».

Κεντάκι: Ο πατέρας του μακελάρη ήταν προπονητής στο Λύκειο που φοιτούσε

Ο Στέρτζεον, όπως αναφέρει η Daily Mail, μεγάλωσε στο Λούιβιλ και έπαιξε μπάσκετ στο Floyd Central High School, όπου ο πατέρας του, Todd, ήταν προπονητής. Ο τελευταίος παραιτήθηκε το 2022 λέγοντας πως ήθελε να περάσει περισσότερο χρόνο με τον Κόνορ και έναν μικρότερο γιο του, αναφέρουν τοπικά αμερικανικά μέσα.

Η Μητροπολιτική αστυνομία ανέφερε πως έφτασε στο συμβάν μέσα σε τρία λεπτά από τη στιγμή που ο δράστης άνοιξε πυρ και τον βρήκε να συνεχίζει να πυροβολεί, όταν έφτασε στο σημείο.

Αργότερα αστυνομικοί βρίσκονταν έξω από το σπίτι του Στέρτζεον, εκεί όπου τοποθέτησαν την κίτρινη ταινία απαγόρευσης πρόσβασης και φαίνεται πως διενεργούσαν ανακρίσεις.

«Απλώς άρχισε να πυροβολεί, έχω το αίμα ανθρώπων πάνω μου»

Οι μαρτυρίες σοκάρουν: «Απλώς άρχισε να πυροβολεί», είπε ένας μάρτυρας. «Δεν είδα το πρόσωπό του. Ήμασταν στην αίθουσα συνδιασκέψεων. Όποιος ήταν δίπλα μου πυροβολήθηκε, έχω το αίμα τους πάνω μου», πρόσθεσε.

«Άφησα τον γιο μου στη δουλειά στο River Road», είπε ένας άλλος ανώνυμος μάρτυρας, όπως αναμεταδίδει από αμερικανικά μέσα η Daily Mail.

«Ήμουν στο κόκκινο φανάρι και εκεί ήταν ένας τύπος στην διασταύρωση, ξαπλωμένος μπροστά από την είσοδο ενός ξενοδοχείου».

«Ξαφνικά άνοιξαν πυρά, ακριβώς πάνω από το κεφάλι μου». «Δεν ήξερα αν αυτά συνέβαιναν μέσα ή έξω από την τράπεζα, απλώς έφυγα», είπε.

«Όταν έφυγα, είδα να έχουν σπάσει τζάμια στην τράπεζα», πρόσθεσε, για να σημειώσει πως «τα περιπολικά έρχονταν από παντού». «Έσκυψα μέσα στο αυτοκίνητο και περίμενα», είπε.

Μπάιντεν: Τόσοι πολλοί Αμερικανοί πληρώνουν το τίμημα της αδράνειας με τις ζωές τους

Εν τω μεταξύ, ο Τζο Μπάιντεν, που επιχειρεί να περάσει νόμο προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος όπλων, ανέφερε σε δήλωσή του: «Για άλλη μια φορά, το έθνος μας θρηνεί μετά από μια παράλογη πράξη βίας με χρήση όπλων – Η Τζιλ (σ.σ. Μπάιντεν) και εγώ προσευχόμαστε για όσους έχασαν τη ζωή τους ή επηρεάστηκαν από τους πυροβολισμούς».

«Τόσοι πολλοί Αμερικανοί πληρώνουν το τίμημα της αδράνειας με τις ζωές τους. Πότε θα δράσουν οι Ρεπουμπλικάνο στο Κογκρέσο, προκειμένου να προστατέψουν τις κοινότητές μας», τόνισε στην ίδια δήλωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.