ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

ΗΠΑ: Ετοιμάζει νέες κυρώσεις σε 200 άτομα και οντότητες της Ρωσίας

Θα συνοδεύονται και από νέα στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο

ΗΠΑ: Ετοιμάζει νέες κυρώσεις σε 200 άτομα και οντότητες της Ρωσίας

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένεται να επιβάλει νέες κυρώσεις σε περίπου 200 άτομα και οντότητες από τη Ρωσία αυτή την εβδομάδα, αναφέρει στη Wall Street Journal πηγή με γνώση του θέματος.

Η νέα αυτή δέσμη αποτελεί μέρος ενός «επετειακού» πακέτου μέτρων της αμερικανικής κυβέρνησης, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η αποστολή νέας στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους 460 εκατ. δολαρίων.

Οι νέες κυρώσεις έρχονται καθώς η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, αναζητούν νέους τρόπους ώστε να αποκλείσουν τη Μόσχα από το να έχει πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας αγαθά που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη ρωσική Άμυνα και Τεχνολογία.

Σημειώνεται ότι ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε νωρίτερα στο νέο πακέτο κυρώσεων, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πολωνία, την οποία μάλιστα επαίνεσε για τον ρόλο που έχει διαδραματίσει τους τελευταίους δώδεκα μήνες του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Τζο Μπάιντεν επανάλαβε ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν κάθε σπιθαμή νατοϊκού εδάφους. «Κάθε μέλος του ΝΑΤΟ το γνωρίζει. Και η Ρωσία το γνωρίζει επίσης: μια επίθεση εναντίον ενός είναι επίθεση εναντίον όλων», είπε αναφερόμενος στο Άρθρο 5 από το βήμα της ομιλίας του στη Βαρσοβία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε, επίσης, ότι οι ΗΠΑ πρόκειται να φιλοξενήσουν την επόμενη νατοϊκή Σύνοδο Κορυφής του 2024, ενώ την επόμενη χρονιά συμπληρώνονται 75 έτη από τη σύσταση της νατοϊκής Συμμαχίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.