ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΗΠΑ: «Θα συνεχίσουμε να στέλνουμε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία»

Ο Λευκός Οίκος αγνοεί τις απειλές της Μόσχας για «απρόβλεπτες συνέπειες»

ΗΠΑ: «Θα συνεχίσουμε να στέλνουμε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία»

Oι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως θα συνεχίσουν να προσφέρουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία αγνοώντας τις ρωσικές προειδοποιήσεις για «απρόβλεπτες συνέπειες».

Αφού δεν έχουν δει ακόμα από την Ρωσία μία έμπρακτη αντίδραση που να κάνει τους Αμερικανούς να φοβηθούν, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στέλνουν επιθετικά όπλα στην Ουκρανία.

Η Ρωσία πρέπει να κηρύξει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία και ότι εισέλθει στον ουκρανικό εναέριο χώρο να καταρριφθεί, είναι όμως έτοιμη για κλιμάκωση; Δεν δείχνει κάτι τέτοιο.

Μέσα στο επόμενο 24ωρο, σύμφωνα με το CNN, αναμένεται η άφιξη του νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας ύψους 800 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία.

Ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι στο πακέτο περιλαμβάνονται 11 ελικόπτερα, 18 οβιδοβόλα Howitzer και  300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη «Switchblade».

Με απρόβλεπτες συνέπειες προειδοποιούν οι Ρώσοι, αν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να εξοπλίζουν τον Ζελένσκι

Η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα υπάρξουν «απρόβλεπτες συνέπειες» αν η Ουάσινγκτον συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Washington Post.

«Καλούμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να σταματήσουν την ανεύθυνη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας, το οποίο συνεπάγεται απρόβλεπτες συνέπειες για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια», έγραψε η εφημερίδα επικαλούμενη ρηματική διακοίνωση που απέστειλε η Ρωσία στις ΗΠΑ.

Η αυστηρή προειδοποίηση της Μόσχας προς την Ουάσιγκτον έρχεται λίγες ώρες μετά την βύθιση της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου στην Μαύρη Θάλασσα «Moskva» έπειτα από «χειρουργικό» πυραυλικό χτύπημα  των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ θα διαθέσουν νέα στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, προϋπολογισμού 800 εκατ. δολαρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προχθές, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, είχε δηλώσει ότι η Ρωσία θα θεωρήσει τα οχήματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που μεταφέρουν όπλα στο ουκρανικό έδαφος ως νόμιμους στρατιωτικούς στόχους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.