ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

Iron Beam: Το ισραηλινό σύστημα λέιζερ που θα εξουδετερώνει πυραύλους και UAV

Θα κοστίζει 2 δολάρια η αναχαίτιση!

Iron Beam: Το ισραηλινό σύστημα λέιζερ που θα εξουδετερώνει πυραύλους και UAV

Με το πολύ χαμηλό κόστος των δύο μόλις δολαρίων θα είναι σε θέση το Ισραήλ να εξουδετερώνει κάθε εχθρικό πύραυλο ή μη επανδρωμένο σκάφος, καθώς σχεδιάζει να αναπτύξει ένα νέο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας που θα βασίζεται στο λέιζερ, όπως εξήγγειλε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ.

Το Ισραήλ εξαρτάται αυτή τη στιγμή για την αντιμετώπιση των αεροπορικών αυτών απειλών από συστήματα που εκτοξεύουν πυραύλους αναχαίτισης οι οποίοι κοστίζουν από δεκάδες χιλιάδες μέχρι εκατομμύρια δολάρια.

Σιδερένια Ακτίνα

Όμως το σύστημα Iron Beam (Σιδερένια Ακτίνα), πρωτότυπο του οποίου παρουσιάσθηκε πέρυσι, χρησιμοποιεί λέιζερ για να υπερθερμαίνει και να εξουδετερώνει αεροπορικές απειλές.

Ο Μπένετ προέβλεψε ότι το νέο σύστημα θα τεθεί σε υπηρεσία στις αρχές του 2023.

«Είναι κάτι που αλλάζει το παιγνίδι, όχι μόνο επειδή θα πλήττουμε τον εχθρικό στρατό, αλλά επίσης επειδή θα τον χρεοκοπούμε», δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός στη διάρκεια επίσκεψης στον κρατικό κατασκευαστή του συστήματος, την εταιρεία Rafael Advanced Defense Systems.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παλαιστινιακές και λιβανικές δυνάμεις είχαν εκτοξεύσει σε προηγούμενους πολέμους χιλιάδες ρουκέτες και βλήματα όλμου εναντίον του Ισραήλ, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει επίσης αναχαιτίσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία όπως εκτιμά χειρίζονταν από υποστηριζόμενους από το Ιράν μαχητές κοντά στα σύνορά του.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.