ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ αποκεφάλισαν 18 κτηνοτρόφους στη Νιγηρία

Τους κατηγορούσαν για κατασκοπία υπέρ της κυβέρνησης

Ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ αποκεφάλισαν 18 κτηνοτρόφους στη Νιγηρία

Τζιχαντιστές σκότωσαν τουλάχιστον 25 ανθρώπους και τραυμάτισαν αρκετούς άλλους σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν σε δύο χωριά της πολιτείας Μπόρνο, στη βορειοανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και μαρτυρίες κατοίκων που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

 «Μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική, οι οποίοι επέβαιναν σε περισσότερες από 15 μοτοσικλέτες, επιτέθηκαν σε χωρικούς που έβοσκαν τα κοπάδια τους στην Κουκάουα και αποκεφάλισαν 18 εξ αυτών. Δεν πυροβόλησαν ούτε μια φορά, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί από τις δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε ο κτηνοτρόφος Χαμπίμπου Άρντο.

Τον αριθμό των νεκρών κτηνοτρόφων επιβεβαίωσε αστυνομική πηγή, συμπληρώνοντας ότι τζιχαντιστές επιτέθηκαν επίσης σε γειτονικό χωριό σκοτώνοντας επτά κατοίκους. Η περιοχή Κουκάουα βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Νιγηρίας με το Τσαντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ και του Ισλαμικού Κράτους στη Δυτική Αφρική εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον αμάχων στην πολιτεία Μπόρνο, κατηγορώντας τους για κατασκοπεία υπέρ των κυβερνητικών δυνάμεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.