ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ισραήλ για το μακελειό στη διανομή τροφίμων της Γάζας: «Ποδοπατήθηκαν δεν τους σκοτώσαμε»

«Σκοτώσαμε πλιατσικολόγους που μας απειλούσαν»

Ισραήλ για το μακελειό στη διανομή τροφίμων της Γάζας: «Ποδοπατήθηκαν δεν τους σκοτώσαμε»

Ο στρατός του Ισραήλ ολοκλήρωσε την προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό που σημειώθηκε στην πόλη της Γάζας την Πέμπτη, όταν δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στα φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από ποδοπάτημα.

«Ο IDF ολοκλήρωσε την προκαταρκτική έρευνα του ατυχούς περιστατικού κατά το οποίο άμαχοι στη Γάζα ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου και τραυματίστηκαν καθώς έτρεξαν προς το κομβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια», δήλωσε ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Η έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας συλλέχθηκαν πληροφορίες από διοικητές και δυνάμεις επί του πεδίου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε πλήγμα προς την κατεύθυνση του κομβόι, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η πλειονότητα των Παλαιστινίων σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν λόγω του ποδοπατήματος», επεσήμανε ο Χαγκάρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αφού έριξαν προειδοποιητικές βολές με στόχο να σταματήσουν το ποδοπάτημα και αφού οι δυνάμεις μας άρχισαν να υποχωρούν, αρκετοί πλιατσικολόγοι πλησίασαν τις δυνάμεις μας και αποτέλεσαν άμεση απειλή για αυτές. Σύμφωνα με την αρχική έρευνα, οι στρατιώτες απάντησαν προς αρκετά άτομα», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.