Ισραηλινή παραδοχή: «Εμείς χτυπήσαμε τις ιρανικές εγκαταστάσεις στην Συρία – Μην προκαλείτε με πυρηνικά»

Η ιρανική μονάδα 18340 δρα στη Συρία κρυφά και διαθέτει εργοστάσια όπλων για την παραγωγή καθοδηγούμενων πυραύλων ακριβείας

Ισραηλινή παραδοχή: «Εμείς χτυπήσαμε τις ιρανικές εγκαταστάσεις στην Συρία – Μην προκαλείτε με πυρηνικά»

Ο αρχηγός του επιτελείου του ισραηλινού στρατού, Χέρτζι Χαλέβι, μίλησε την Τρίτη σε μια διάσκεψη σχετικά με την κλιμάκωση των ζητημάτων ασφάλειας στην περιοχή, ειδικότερα, την πυρηνική κατάσταση στο Ιράν καθώς και τις αυξανόμενες προκλήσεις από τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ήρθαν αναφορές για μυστηριώδεις εκρήξεις στο Ιράν στις οποίες τραυματίστηκαν εννέα άνθρωποι, και ταυτόχρονα ότι ο Ισραηλινός Στρατός έριξε φυλλάδια με προειδοποίηση στον Λίβανο.

«Καθώς περνά ο καιρός από το λάθος που έκανε ο Χασάν Νασράλα το 2006, αρχίζει να αισθάνεται ότι μπορεί να χαράξει μια διαφορετική γραμμή στην εξίσωση έναντι του Ισραήλ», δήλωσε ο Αχαρόν Χαλίβα, επικεφαλής της διεύθυνσης πληροφοριών του IDF.«Ο Νασράλα είναι κοντά στο να κάνει ένα λάθος που θα μπορούσε να παρασύρει την περιοχή σε μεγάλο πόλεμο», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον γενικό γραμματέα του λιβανικού κινήματος.

«Ο Νασράλα πιστεύει ότι ξέρει πώς σκεφτόμαστε. Μας προκαλεί με τρόπους που πιστεύει ότι δεν θα οδηγήσουν σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο», είπε ο Χαλέβι. «Ο Νασράλα αποτρέπεται από έναν μεγάλο πόλεμο, αλλά πιστεύει ότι ξέρει πώς σκεφτόμαστε και μας προκαλεί όπου πιστεύει ότι οι ενέργειές του δεν θα οδηγήσουν σε μεγάλη κλιμάκωση».

«Είμαστε έτοιμοι για έναν πόλεμο στο βορρά, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι θα είναι ένας δύσκολος πόλεμος για το εσωτερικό μέτωπο. Θα είναι πολύ πιο δύσκολο για τη Χεζμπολάχ και ακόμη πιο δύσκολο για το κράτος του Λιβάνου».

«Έχουμε την ικανότητα να χτυπήσουμε το Ιράν. Δεν είμαστε αδιάφοροι για το τι προσπαθεί να χτίσει το Ιράν γύρω μας και είναι δύσκολο για το Ιράν να αδιαφορήσει για τη γραμμή που ακολουθούμε», συνέχισε ο Χαλεβί.

 «Το Ιράν έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδο στον εμπλουτισμό ουρανίου από ποτέ. Εξετάζουμε επίσης προσεκτικά τους άλλους τομείς στο δρόμο προς την πυρηνική ικανότητα. Χωρίς να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, υπάρχουν πιθανές αρνητικές εξελίξεις στον ορίζοντα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δράση. Έχουμε τις ικανότητες», κατέληξε.

Οι δηλώσεις έρχονται μετά την παραδοχή της ισραηλινής επίθεσης στο βόρειο συριακό κυβερνείο του Χαλεπίου στις αρχές Μαΐου που είχε στόχο θέσεις που ανήκουν σε μυστική ιρανική μονάδα που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή πυραύλων και άλλων όπλων, ανέφερε το Al-Arabiya στις 5 Ιουνίου.

Επικαλούμενo ενημερωμένες πηγές, το Al-Arabiya ανέφερε ότι η ιρανική μονάδα 18340 δρα στη Συρία κρυφά και διαθέτει εργοστάσια όπλων για την παραγωγή καθοδηγούμενων πυραύλων ακριβείας.

Στη Μονάδα 18340, Ιρανοί και Σύριοι αξιωματικοί συνεργάζονται υπό τη διοίκηση ενός Ιρανού αξιωματικού ονόματι Τζαουάντ Σουλεϊμανί.

Η μυστική μονάδα βοηθά επίσης το «Συριακό Σώμα» εντός της Δύναμης Quds του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν να παράγει, να προμηθεύει και να δοκιμάσει νέα όπλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.