ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ισραηλινό ΥΠΑΜ: «Εξοντώσαμε 1.500 μαχητές της Χαμάς – Δεν έμεινε κανείς στο έδαφός μας»

«Δεν υπάρχουν άλλες διεισδύσεις ενόπλων στη μεθόριο - Την έχουμε ασφαλίσει»

Ισραηλινό ΥΠΑΜ: «Εξοντώσαμε 1.500 μαχητές της Χαμάς – Δεν έμεινε κανείς στο έδαφός μας»

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, ανακοίνωσαν πως εξόντωσαν εντός της επικράτειας της χώρας τουλάχιστον 1.500 μαχητές της Χαμάς.

Αυτό σημαίνει πως οι δυνάμεις της Χαμάς που ενεπλάκησαν στην εισβολή στο νότιο Ισραήλ ήταν ακόμα μεγαλύτερες από αυτές που είχαν υπολογιστεί στην αρχή, όταν οι αρχές ασφαλείας πίστευαν πως ήταν περίπου 1.000 μαχητές διαμοιρασμένοι σε πολλές μικρές ταχυκίνητες ομάδες.

Σημειώνεται ότι πριν λίγη ώρα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την ανάκτηση του ελέγχου του μεθοριακού φράκτη στα σύνορα της Γάζας.

Τον φράχτη είχαν παραβιάσει οι Παλαιστίνιοι ένοπλοι της Χαμάς, που πραγματοποίησαν το σαββατοκύριακο μαζική εισβολή στο ισραηλινό έδαφος,

Αυτή την στιγμή ο Στρατός ναρκοθετεί τα τμήματα στα οποία ο φράκτης είχε παραβιαστεί, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της IDF, υποναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν έχουν σημειωθεί νέες διεισδύσεις από τη Γάζα αν και ακόμα θα μπορούσαν να είναι εφικτές.

Απαντώντας σε φήμες ότι ένοπλοι χρησιμοποίησαν σήραγγες για να περάσουν υπογείως τα σύνορα, ο εκπρόσωπος δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν διαπιστώσει κάτι τέτοιο.

Πλέον το πρόβλημα για το Ισραήλ είναι τι θα κάνει για τους 100 ομήρους που έχουν μεταφέρει στην Γάζα, οι Παλαιστίνιοι.

Πόσοι από αυτούς είναι ακόμα ζωντανοί και σε τι κατάσταση βρίσκονται;

Πώς σκοπεύει το Τελ Αβίβ να τους επαναφέρει πίσω στην χώρα;

Οι βομβαρδισμοί της Γάζας δεν θα αναγκάσουν την Χαμάς να τους επιστρέψει.

Η Χαμάς έστειλε τελεσίγραφο το απόγευμα της Δευτέρας (9/10) στο Ισραήλ, δια στόματος του εκπροσώπου των Ταξιαρχιών Ιζιντίν Αλ Κασάμ, Αμπού Ουμπάιντα, λέγοντας ότι αν δεν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί, τότε θα ξεκινήσει να εκτελεί τους αιχμαλώτους! 

Η ισραηλινή Αεροπορία πάντως συνεχίζει τους βομβαρδισμούς και σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.