Και ξαφνικά στο Κρεμλίνο το βράδυ ο Β.Πούτιν λόγω «θέματος υψίστης εθνικής σημασίας»! (βίντεο)

Την ίδια στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν μεγάλες δυνάμεις και για το μέτωπο στο Χάρκοβο

Και ξαφνικά στο Κρεμλίνο το βράδυ ο Β.Πούτιν λόγω «θέματος υψίστης εθνικής σημασίας»! (βίντεο)

Έντονη ανησυχία προκάλεσε η πληροφορία ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν μετέβη εσπευσμένα στο Κρεμλίνο στις 23.00 τοπική ώρα Μόσχας για “εξαιρετικά σημαντικό θέμα υψίστης Εθνικής Ασφαλείας”.

Μάλιστα και το κρατικό ρωσικό ΜΜΕ Ria Novosti ανέφερε την άφιξη του Ρώσου προέδρου για να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες περί έκτακτης άφιξης του στο Κρεμλίνο. Οι Ρώσοι ήθελαν να το γνωστοποιήσουν στην Δύση, συνεπώς κάτι σοβαρό τρέχει.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ν.Πεσκόφ, αναγκάστηκε να προβεί σε δηλώσεις πριν λίγο για να διαψεύσει τυπικά πως “υπάρχει σοβαρός λόγος”.

Είχαν προηγηθεί οι συνομιλίες με τον Α.Λουκασένκο όπου ανακοινώθηκε ότι η Λευκορωσία ουσιαστικά θα ενοποιηθεί στρατιωτικά με την Ρωσία ενώ άμεσα θα παραλάβει πυραυλικά συστήματα νέας γενιάς και θα αναβαθμιστούν μαχητικά αεροσκάφη.

Η εικόνα της αυτοκινητοπομπής ήταν χαρακτηριστική:

Την ίδια στιγμή σφοδρός νυχτερινός βομβαρδισμός έπληξε το Σλοβιάνσκ με τις εκρήξεις να κάνουν τη νύχτα-μέρα ενώ το Χάρκοβο φαίνεται θα είναι η επόμενη πόλη που θα βρεθεί στο επίκεντρο των ρωσικών δυνάμεων εκτός της Οδησσού όπου και εκεί στέλνονται συνεχώς ενισχύσεις.

Οι Αμερικανοί μέσω δορυφορικών εικόνων αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν τεράστια ισχύ πυρός και να στήνουν μεγάλη βάση επιμελητειακής υποστήριξης με επιπλέον σιδηροδρομικούς άξονες μεταξύ Belgorod-Χάρκοβο ώστε να ξεκινήσει η επίθεση προς την ουκρανική πόλη.

Ήδη τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν στην ζεύξη του ποταμού Oskol στην περιοχή του Χάρκοβο κοντά στο χωριό Kupyansk-Uzlovaya.

«Δυστυχώς, από σήμερα…ολόκληρη η περιοχή Χίρσκε είναι κατεχόμενη», δήλωσε ο Ουκρανός επικεφαλής των δημοτικών υπηρεσιών του Χίρσκε, ο Ολέξιι Μπαμπτσένκο, σε δήλωση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. «Υπάρχουν κάποιες ασήμαντες, τοπικές μάχες που συνεχίζονται στα περίχωρα, αλλά ο εχθρός έχει μπει».

Η απώλεια του Χίρσκε και αρκετών άλλων οικισμών γύρω από αυτό δημιουργεί τον κίνδυνο το Λισιτσάνκ, η τελευταία μεγάλη πόλη του Λουχάνσκ που ελέγχεται από τους Ουκρανούς, να αποκλειστεί από τρεις πλευρές από τις ρωσικές δυνάμεις που προελαύνουν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σήμερα ότι είχε περικυκλώσει περίπου 2.000 Ουκρανούς στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και 80 ξένους μαχητές, στο Χίρσκε. Το Reuters δεν μπόρεσε να διασταυρώσει από άλλη πηγή την αναφορά αυτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.