Καλαμπάκα – Ξεσπά ο αδερφός του 28χρονου που πνίγηκε σε πισίνα: «Έλειπε ο ναυαγοσώστης» (φώτο)

«Είναι άδικος ο θάνατος αυτός μιλάμε για ανθρωποκτονία από αμέλεια, όπως με ενημέρωσαν από την ασφάλεια»

Καλαμπάκα – Ξεσπά ο αδερφός του 28χρονου που πνίγηκε σε πισίνα: «Έλειπε ο ναυαγοσώστης» (φώτο)

Ο Σωτήρης Μπαλατσός, αναζητά τις πραγματικές συνθήκες θανάτου του ετεροθαλούς αδελφού του Μάριου Θεόδωρου Νιανιά που πνίγηκε στην πισίνα του ξενοδοχείου στην Καλαμπάκα στις 3 Ιουνίου. Μάλιστα, είναι αποφασισμένος να φτάσει στην άκρη του νήματος αρκεί να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.

Όπως υποστηρίζει για τον χαμό του 28χρονου υπάρχουν ευθύνες, οι οποίες θα πρέπει κάποια στιγμή να αποδοθούν στους πραγματικά υπεύθυνους:

«Στην συγκεκριμένη πισίνα ο Μάριος δεν είχε πάει πρώτη φορά, όπως γνωρίζω πήγαινε τακτικά κι προηγούμενες χρονιές. Επικοινωνούσε πρώτα με τον ξενοδόχο να μάθει αν είναι ανοιχτά και αν δέχονται κοινό. Έχω τα τελευταία μηνύματα που αντάλλαξαν στις 31 Μαΐου οι δυο τους στο κινητό του τηλέφωνο. Εκεί τον ενημέρωνε ο αδελφό μου πως θα πήγαινε την Παρασκευή 3 Ιουνίου όπως κι έπραξε. Πλήρωνε κανονικά την είσοδο του και απολάμβανε το μπάνιο του» αναφέρει συγκλονισμένος ο 37χρονος και προσθέτει:

«Υπάρχουν ευθύνες και μάλιστα σοβαρές. Αν δεν υπήρχαν είμαι σίγουρος πως μετά από ενάμιση μήνα που τον έχουμε χάσει, θα είχαμε παραλάβει την δικογραφία και κάποια πράγματα θα είχαν κινηθεί πιο γρήγορα. Δυστυχώς βλέπω μεγάλη καθυστέρηση. Δεν μας επιτρέπουν να έχουμε όχι μόνο πρόσβαση στα έγγραφα και τις καταθέσεις ούτε ακόμα στα βίντεο, που δείχνουν ακριβώς το τι έχει συμβεί στον αδελφό μου. Πως έχασε την ζωή του μέσα στην πισίνα και πόση ώρα έκαναν μέχρι να τον εντοπίσουν».

Σύμφωνα με τα πόσα καταγγέλλει ο Σωτήρης Μπαλατσός, ετεροθαλής αδελφός του 28χρονου, αν υπήρχε εκείνη την ώρα στο χώρο ναυαγοσώστης ή κάποιος που να επέβλεπε, τότε ο Μάριος θα ζούσε καθώς δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας:

«Το μοναδικό που έχουμε στα χέρια μας είναι μόνο μια ληξιαρχική πράξη θανάτου, η οποία κάνει λόγο για πνιγμό μέσα σε πισίνα. Εγώ μαθαίνω πως το ξενοδοχείο δεν έχει ναυαγοσώστη για την πισίνα ή τουλάχιστον εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν στην θέση του. Έτσι ήταν αδύνατο να σωθεί ο αδελφός μου. Έπρεπε να υπήρχε κάποιος να επιβλέπει τον χώρο της πισίνας. Είναι άδικος ο θάνατος αυτός μιλάμε για ανθρωποκτονία από αμέλεια, όπως με ενημέρωσαν από την ασφάλεια. Από την άλλη ενημερώνομαι πως το ξενοδοχείο δεν έχει άδεια για πισίνα».

Όσες προσπάθειες κι αν έχει κάνει μέχρι σήμερα προκειμένου να βρει μια άκρη έχουν πάει χαμένες καθώς όπως τον ενημερώνουν από το Α.Τ Μετεώρων η δικογραφία παραμένει ανοιχτή:

«Πρέπει λέει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η νεκροψία-νεκροτομή που μπορεί να πάρει και έξη μήνες, ένα χρόνο για να παραλάβουμε δικογραφία. Τι πράγματα είναι αυτά, ούτε τα βίντεο δεν μπορούμε να δούμε. Θέλουμε να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί μέσα στο νερό.

Όπως μάθαμε οι κάμερες έχουν καταγράψει τα πάντα. Ο αδελφός μου δεν μπήκε σαν κλέφτης μέσα στο ξενοδοχείο, όπως είπαν κάποιοι. Οι κάμερες έχουν καταγράψει κανονικά την είσοδο του στο χώρο. Τον δείχνουν να περνάει από την ρεσεψιόν και να κατευθύνεται στην πισίνα. Κάμερες υπήρχαν και στην πισίνα που έχουν καταγράψει και τον χρόνο που παρέμεινε νεκρός μέσα στο νερό».

Ο ίδιος αναφέρει πως υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση, ενώ η ώρα θανάτου που έχει καταγραφεί στο πιστοποιητικό είναι λάθος και έχει ως απόδειξη την τελευταία φωτογραφία που τράβηξε ο 28χρονος με την πισίνα στο κάδρο, που μεταξύ άλλων φαίνεται να είναι μόνος του:

«Όπως μου ισχυρίστηκε ο ξενοδόχος καλούσαν το 166 για να πάει να παραλάβει τον αδελφό μου από το ξενοδοχείο, ωστόσο δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν. Υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση δυστυχώς. Ο αδελφός μου πάλευε για αρκετή ώρα μέσα στο νερό αυτή είναι η αλήθεια.

Πνίγηκε, ενώ πιστεύω πως θα μπορούσε να είχε σωθεί. Ακόμα και η ώρα θανάτου είναι λάθος. Λένε πως πνίγηκε στις 13:00, ενώ ο αδελφός μου 13:03 ζούσε γιατί είχε τραβήξει φωτογραφία από το κινητό του, την πισίνα. Είχε κάνει την πρώτη βουτιά βγήκε για λίγο και όταν μπήκε ξανά στην πισίνα πνίγηκε».

Τον 28χρονο Μάριο Θεόδωρο Νιανιά η κηδεία του οποίου πραγματοποιήθηκε στο Καλοχώρι Καλαμπάκας όπου διέμενε, εντόπισε νεκρό ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας :

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχω μιλήσει με τον ξενοδόχο ο οποίος μου είπε πως εκείνος τον βρήκε πνιγμένο. Έκανε προσπάθειες να τον βγάλει έξω και στην συνέχεια να του κάνει μαλάξεις. Προσπάθησε να τον επαναφέρει στην ζωή αλλά μάταια όπως αποδείχτηκε. Κάλεσαν την αστυνομία η οποία πήγε κανονικά και τον είδε τον αδελφό μου, ωστόσο το ασθενοφόρο δεν έφτασε ποτέ στην ώρα του. Επιμένω πως υπάρχουν ευθύνες για τον θάνατο του Μάριου και οι ένοχοι πρέπει να βρεθούν και να πληρώσουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.