ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Κίεβο: Η Μόσχα ακύρωσε «τελευταία στιγμή» ανταλλαγή αιχμαλώτων

«Ήταν προγραμματισμένο να γίνει ακόμη ένας γύρος ανταλλαγής αιχμαλώτων με τη ρωσική πλευρά»

Κίεβο: Η Μόσχα ακύρωσε «τελευταία στιγμή» ανταλλαγή αιχμαλώτων

Η Ρωσία ακύρωσε «την τελευταία στιγμή» προγραμματισμένη ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου, ανακοίνωσε αρμόδιος ουκρανικός θεσμός.

«Ήταν προγραμματισμένο να γίνει ακόμη ένας γύρος ανταλλαγής αιχμαλώτων με τη ρωσική πλευρά», ανέφερε το αρχηγείο συντονισμού για τη μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου μέσω της πλατφόρμας Telegram. «Ωστόσο, ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή με πρωτοβουλία της ρωσικής πλευράς».

Το γραφείο της Ρωσίδας επιτρόπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα Τατιάνας Μασκάλκοβα δεν απάντησε όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters προσπάθησε να επικοινωνήσει για να ζητήσει σχόλιο.

Ρωσία και Ουκρανία έχουν προχωρήσει σε ανταλλαγές εκατοντάδων αιχμαλώτων —η πιο πρόσφατη έγινε την 8η Ιανουαρίου— κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύρραξης, η οποία διανύει τον ενδέκατο μήνα της.

Νωρίτερα χθες Σάββατο, η κυρία Μασκάλκοβα ανέφερε μέσω Telegram ότι Ρώσοι στρατιώτες έχουν καταγγείλει πως εκβιάστηκαν ενόσω ήταν αιχμάλωτοι πολέμου Ουκρανών.

Δεν έχει υπάρξει ως αυτό το στάδιο καμιά αντίδραση από τις ουκρανικές αρχές στην κατηγορία αυτή. Το Reuters σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο όσα ανέφερε η κυρία Μασκάλκοβα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.