ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κινεζικά αεροσκάφη προχώρησαν σε μαζική παραβίαση της ζώνης αναγνώρισης της Ταϊβάν

Τα αεροσκάφη κινήθηκαν βορειοανατολικά από τις νήσους Πράτας, τις οποίες ελέγχει η Ταϊβάν

Κινεζικά αεροσκάφη προχώρησαν σε μαζική παραβίαση της ζώνης αναγνώρισης της Ταϊβάν

Η Κίνα, έστειλε σήμερα Δευτέρα 30 Μαΐου, δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη στη Ζώνη Αναγνώρισης της Ταϊβάν, συντηρώντας την ένταση στην περιοχή.

Τα κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη, που παραβίασαν το νοτιοδυτικό όριο της Ζώνης (ADIZ), περιλάμβαναν 22 μαχητικά, μεταξύ τους και Su-35 τα οποία σπάνια εμφανίζονται στην περιοχή, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και έγκαιρης προειδοποίησης, ακόμη και ανθυποβρυχιακά.

Αυτή τη φορά απουσίαζαν βομβαρδιστικά, που εμφανίζονται σε άλλες παραβιάσεις.

Τα αεροσκάφη κινήθηκαν βορειοανατολικά από τις νήσους Πράτας, τις οποίες ελέγχει η Ταϊβάν, μακριά όμως από τη νησιωτική χώρα και τον εναέριο χώρο της.

Η Ταϊβάν έστειλε δικά της μαχητικά αεροσκάφη για να προειδοποιήσουν τα κινεζικά.

Αν και αυτού του είδους οι παραβιάσεις είναι συχνές, σπάνια εμφανίζονται μαζί τόσα πολλά αεροσκάφη.

Το Bloomberg ανέφερε ότι είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες μαζικές παραβιάσεις που έχουν καταγραφεί ποτέ. Τον περασμένο Οκτώβριο καταγράφηκε περιστατικό με 56 πτήσεις και τον Ιανουάριο ένα άλλο με 39 πτήσεις.

Η ADIZ εκτείνεται πέρα από τον εναέριο χώρο της Ταϊβάν και φτάνει ακόμη και μέσα στην ηπειρωτική Κίνα. Πρόκειται για μια περιοχή στην οποία η Ταϊβάν δηλώνει ότι θα αναγνωρίζει ξένα αεροσκάφη, ακόμη και αν κινούνται νόμιμα σε διεθνή εναέριο χώρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε υποσχεθεί ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν την Ταϊβάν αν δεχτεί επίθεση από τις κινεζικές δυνάμεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.