ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

«Κλιμάκωση με Τουρκία» η… τελευταία ελπίδα της κυβέρνησης για να αλλάξει την ατζέντα

Με αφορμή τις έρευνες του τουρκικού γεωτρύπανου «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν»

«Κλιμάκωση με Τουρκία» η… τελευταία ελπίδα της κυβέρνησης για να αλλάξει την ατζέντα

Αντίθετα με την γενική αντίληψη ότι ο περιορισμός των ερευνών του τουρκικού γεωτρύπανου «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» στην τουρκική ΑΟΖ είναι θετική, μόνο καλά όμως νέα δεν είναι για την κυβέρνηση.

Μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, τις φωτιές σε Πάρνηθα και Δαδιά και την απελευθέρωση Λιγνάδη το πολιτικό κλίμα είναι βαρύ για την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη παρά το ότι διανύουμε τον μήνα Αύγουστο και μέρος των εξελίξεων κάποτε “καίγονταν” αλλά τώρα αυτές καίνε την κυβέρνηση.

Το pronews.gr γνωρίζει άριστα ότι στο Μαξίμου ή καλύτερα σε ότι έχει μείνει στο Μαξίμου, το οποίο πλέον είναι ένα ακραιφνές ΠΑΣΟΚ μετά την αναγκαστική “παραίτηση” του τελευταίου γνήσιου νεοδημοκράτη Γρηγόρη Δημητριάδη, ήλπιζε ότι θα υπάρξει ένταση με την Τουρκία η οποία θα επαναλάμβανε τον Μάρτιο του 2020:

Ένα μεγάλο γεγονός που θα κάλυπτε με προπέτασμα καπνού τα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο μήνα και έχουν πιέσει την κυβέρνηση στα όρια του 20%, δηλαδή μια κρίση με την Τουρκία ανάλογη με αυτή που συνέβη την 1η Μαρτίου του 202ο και έσβησε επικοινωνιακά την εξέγερση των τριών νησιών του Φεβρουαρίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος) κατά της κυβερνητικής πολιτικής στις μεταναστευτικές ροές.

Ατυχώς για την κυβέρνηση και ευτυχώς για την Ελλάδα τέτοια πρόκληση δεν έχουμε και το «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» περιορίζεται στην τουρκική ΑΟΖ χωρίς αυτό να σημαίνει μελλοντικά ότι δεν θα μπει σε ελληνική υφαλοκρηπίδα ή κυπριακή ΑΟΖ.

Αυτό που ελπίζει η κυβέρνηση δεν έγινε και διαρροές δήθεν συναγερμών και επιφυλακής μάλλον είναι “κάτι να λέγαμε” καθώς στην άλλη πλευρά του Αιγαίου δεν φαίνεται διάθεση κλιμάκωσης στην παρούσα συγκυρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έγκυροι στρατιωτικοί παρατηρητές πάντως σημειώνουν ότι πριν την παρέλευση δύο ή τριών ετών και την έναρξη παραλαβής των αναβαθμισμένων F-16 σε επίπεδο Viper και κυρίως της ενσωμάτωσης των AGM-84 Harpoon Block 2 οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα έχουν πλησιάσει καν το επίπεδο ετοιμότητας του 2009 από άποψης ετοιμότητας όταν είχαμε μια πλήρη μοίρα με 20 Mirage-2000EGM/BGM με ικανότητα βολής μέχρι και 40 πυραύλων AIM-39 EXOCET.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.