ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κουλέμπα: Έχουν μείνει λίγα βήματα, αλλά σημαντικά, για να «ξεκλειδώσει» η μεταφορά σιτηρών

Δύσκολη βλέπει την οριστική συμφωνία για τη μεταφορά των σιτηρών από τα λιμάνια

Κουλέμπα: Έχουν μείνει λίγα βήματα, αλλά σημαντικά, για να «ξεκλειδώσει» η μεταφορά σιτηρών

Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με το άνοιγμα των διαδρόμων για τη μεταφορά σιτηρών συνεχίζονται, ωστόσο υπάρχουν κάποια σημαντικά βήματα που πρέπει να γίνουν για να επιτευχθεί συμφωνία, ιδίως όσον αφορά τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία, όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, δήλωσε αυτό σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, με τη διαμεσολάβηση της Τουρκίας και των Ηνωμένων Εθνών, είναι απαραίτητο να γίνει επεξεργασία σε ορισμένες υλικοτεχνικές λεπτομέρειες, δεν είναι εύκολο να βγούμε από το αδιέξοδο» ανέφερε ο Κουλέμπα.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και επικεντρώνονται στη συζήτηση των διαδρομών παράδοσης και των μηχανισμών ασφαλείας για τα φορτηγά πλοία. «Είμαστε μόνο λίγα βήματα μακριά από μια συμφωνία, αλλά αυτά τα βήματα είναι τα πιο δύσκολα… Δεν θέλω να ενταχθώ στη χορωδία εκείνων που λένε ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε ο Κουλέμπα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας σημείωσε ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία για την ασφάλεια της Οδησσού από ρωσική επίθεση, καθώς και για τις ξένες περιπολίες που θα φυλάνε μη στρατιωτικά φορτία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Χρειαζόμαστε σαφείς εγγυήσεις και αυτές επεξεργαζόμαστε», δήλωσε ο Κουλέμπα, εκφράζοντας σκεπτικισμό σχετικά με την προθυμία της Μόσχας να διαπραγματευτεί, καθώς ο αποκλεισμός των λιμανιών της προσφέρει έναν μοχλό πίεσης προς την Ουκρανία. «Δεν θέλουν να πάρουν αυτή την πίεση από την οικονομία μας, οπότε το αναβάλλουν», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.