Κρίση στον αμερικανικό στρατό: Έτοιμος να «στείλει σπίτι τους» 62.000 στρατιώτες απλά γιατί δεν έχουν εμβολιαστεί!

Σε πρώτη φάση τους κάνουν περικοπές στις απολαβές - Φόβοι για ανοχύρωτα σύνορα με το Μεξικό

Κρίση στον αμερικανικό στρατό: Έτοιμος να «στείλει σπίτι τους» 62.000 στρατιώτες απλά γιατί δεν έχουν εμβολιαστεί!

Και εν μέσω ψυχροπολεμικού σκηνικού και ανόδου της έντασης με την Ρωσία ο Τ.Μπάιντεν προς χάρην των εμβολίων είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα και να δημιουργήσει κρίση στο αμερικανικό στράτευμα.

Να στείλει σπίτι τους 62.000 στρατιώτες απλά γιατί δεν είχαν δεχθεί να εμβολιαστεί! Έτσι 40.000 στελέχη της εθνοφρουράς και 22.000 στελέχη της εφεδρείας που δεν θέλησαν να εμβολιαστούν σε πρώτη φάση δεν θα επιτρέπεται να μετάσχουν στα στρατιωτικά τους καθήκοντα που σημαίνει περικοπή μισθού μέχρι να δεχθούν να εμβολιαστούν.

Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του στρατού: “Όσοι αρνηθούν το εμβόλιο χωρίς να αποδείξουν ότι έχουν κάποιο ιατρικό θέμα θα είναι υπόλογοι σε διοικητικές πράξεις και αποκοπή από τα ευεργετήματα που παρέχονται”.

Το περίεργο είναι ότι έρχεται την στιγμή που ξεκινά η ετήσια εκπαίδευση τους (είναι ημι-απασχόλησης) διάκρειας 2-4 εβδομάδων για την καλοκαιρινή εκπαίδευση τους.

Εάν συνεχίσουν να αρνούνται τότε θα εξαιρεθούν από τις δυνάμεις του στρατού που σημαίνει απόλυση χωρίς τις απολαβές.

Μάλιστα είναι τέτοια η αδιαφορία της ηγεσίας του αμερικανικού στρατού, καθώς επιμένουν σε αυτή την πράξη παρά τις δυσκολίες ήδη να βρεθούν οι αριθμοί που ζητά ο στρατός για να αναπληρωθούν όσοι ήδη έχουν αποχωρήσει.

Να σημειώσουμε ότι συνολικά το 13% της Εθνοφρουράς και το 12% των εφεδρικών  δυνάμεων είναι ανεμβολίαστοι. Μάλιστα ακόμα και οι αιτήσεις 3.000 στρατιωτών για εξαίρεση για θρησκευτικούς λόγους δεν έγιναν αποδεκτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ήδη υπάρχουν τεράστιες αντιδράσεις καθώς οι στρατιώτες της Εθνοφρουράς και των Εφεδρειών επανδρώνουν τα χιλιάδες χιλιόμετρα των αμερικανο-μεξικανικών συνόρων με ότι αυτό θα σημάνει για τα τεράστια κύματα παράνομων μεταναστών που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την αδυναμία των ΗΠΑ να έχουν αρκετό στρατό στην πρώτη γραμμή.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.