ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ξεκινά τον Ιούλιο η απόσυρση των ελληνικών ΤΟΜΑ BMP-1 από τα νησιά του Αιγαίου

Συνάντηση Ν.Παναγιωτόπουλου με την Γερμανίδα ομόλογό του

Ξεκινά τον Ιούλιο η απόσυρση των ελληνικών ΤΟΜΑ BMP-1 από τα νησιά του Αιγαίου

Ξεκινά τον Ιούλιο η απόσυρση τω ελληνικών ΤΟΜΑ BMP-1 από τα νησιά του Αιγαίου. Αυτό συμφωνήθηκε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ έπειτα από συνάντηση του ΥΠΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλο με τη Γερμανίδα ομόλογό του.

Όπως αναφέρει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στο Twitter, νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Christine Lambrecht και συζήτησαν για τη συμφωνία ανταλλαγής των ΤΟΜΑ BMP-1 με τα Marder-1Α3 ιδίας ηλικίας» και ανάλογων δυνατοτήτων τα οποία όμως δεν πρόκειται να μεταφερθούν σε αναλογία 1/1 στα νησιά του Αιγαίου ενώ προκύπτουν τεράστια προβλήματα υποστήριξης των οχημάτων και εκπαίδευσης του προσωπικού για τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον.

Στόχος να ξεκινήσει η υλοποίηση της συμφωνίας σε λίγες ημέρες.

Επίσης, η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας, με τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών αρμάτων μάχης να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε και με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας , με τον οποίο συζήτησαν για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, όσο και για τις προοπτικές ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.