ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ξεκινάει δοκιμές το PSIM της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belharra στο ναυπηγείο της Naval Group (φωτό)

Με ύψος 40 μέτρων και βάρος 150 τόνων

Ξεκινάει δοκιμές το PSIM της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belharra στο ναυπηγείο της Naval Group (φωτό)

Καθώς συνεχίζεται η κατασκευή της πρώτης ελληνικής Belharra (FDI), η γαλλική εταιρεία Naval Group δημοσίευσε μια νέα φωτογραφία με ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της νέας φρεγάτας.

Σύμφωνα με τη Naval Group, ο ιστός αισθητήρων PSIM (Panoramic Sensor Intelligence Module) που θα τοποθετηθεί στην ελληνική Belharra με το όνομα «Κίμων», έχει ύψος 40 μέτρων και βάρος 150 τόνων.

Στην φωτογραφία που δημοσίευσε η γαλλική εταιρεία, φαίνεται το κέντρο δεδομένων της φρεγάτας να μετακινείται προς τον χώρο των δοκιμών μέσα στο ναυπηγείο του Λοριάν, στη Γαλλία.

Το PSIM κατασκευάζεται και δοκιμάζεται ξεχωριστά από την κύρια κατασκευή του πλοίου και τοποθετείται πάνω στη φρεγάτα μόνο όταν θα έχει πιστοποιηθεί και ελεγχθεί πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του.

Eπίσης, δόκιμοι αξιωματικοί του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού επισκέφθηκαν πρόσφατα το ναυπηγείο της Naval Group στο Λοριάν και είδαν την εξέλιξη της κατασκευής της νέας φρεγάτας αλλά και του συστήματος PSIM.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.