Ξεκίνησε η μάχη της Χερσώνας: Θα είναι το νέο «Στάλινγκραντ» ή θα αλωθεί η πρώτη μεγάλη ρωσική πόλη μετά τον Β’ ΠΠ;

Οι Ρώσοι λένε ότι κατάφεραν να απωθήσουν τις πρώτες ουκρανικές επιθέσεις

Ξεκίνησε η μάχη της Χερσώνας: Θα είναι το νέο «Στάλινγκραντ» ή θα αλωθεί η πρώτη μεγάλη ρωσική πόλη μετά τον Β’ ΠΠ;

Ξεκίνησε η μάχη της Χερσώνας όπως ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές με την έναρξη της ουκρανικής επίθεσης και ενώ συνεχίζονται οι διαδικασίες εκκένωσης.

Το ερώτημα είναι αν θα έχουμε ένα νέο «Στάλινγκραντ» όπου θα αναλωθούν οι εφεδρείες του Κιέβου ή θα πέσει η πρώτη μεγάλη ρωσική πόλη καθώς η περιφέρεια έχει ενσωματωθεί στην Ρωσική Ομοσπονδία μετά από δημοψήφισμα, όπως και οι περιφέρειες του Ντονέτσκ, Λουγκάνσγκ και της Ζαπορίζια.

Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση από το πρακτορείο Ria Novosti, τα ουκρανικά στρατεύματα πραγματοποιούν επίθεση στις περιοχές Μπερισλάβ και Νόβια Καμιάνκα, ενώ λίγη ώρα αργότερα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας ανακοίνωσαν ότι όλες οι απόπειρες αποκρούστηκαν και πως η γραμμή άμυνας δεν έχει διασπαστεί.

Υπάρχουν αναφορές που υποστηρίζουν πως οι Ρώσοι έχουν συγκεντρώσει δύναμη 80.000 ανδρών στην Χερσών ίσως και 100.000. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα η επίθεση στην Χερσώνα να έγινε κατόπιν πιέσεων από τον Τ.Μπάιντεν και εν συνεχεία να πραγματοποιηθεί μία δεύτερη στην Ζαπορίζια καθώς και εκεί έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες ουκρανικές δυνάμεις.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για αεροπορικούς συναγερμούς σε Μικολάεφ και Οδησσό, ενώ, εκφράζεται ανησυχία για ενδεχόμενο πυραυλικό χτύπημα από την Ουκρανία στο μεγάλο φράγμα νερού της περιοχής, όπου λειτουργεί υδροηλεκτρικό εργοστάσιο.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εκκένωσης κατοίκων από περιοχές της Χερσώνας με ρωσικά μέσα να σημειώνουν ότι έχει ήδη φύγει το 40% των κατοίκων.

Νωρίτερα αξιωματούχοι της περιοχής ανέφεραν ότι αναμένεται να απομακρυνθούν περίπου 50.000 – 60.000 κάτοικοι, με την επιχείρηση να έχει διάρκεια έως και έξι ημέρες.

Οι ρωσικές δυνάμεις θέλουν να μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλη την ισχύ τους κατά των επιτιθέμενων Ουκρανών.

Αυτή την στιγμή η Χερσώνα δέχεται σφοδρό βομβαρδισμό από ουκρανικά HIMARS.

Χθες η Χερσώνα επίσης, δέχτηκε σφοδρούς βομβαρδισμούς και χτυπήθηκαν νοσοκομεία. Γάλλος δημοσιογράφος που τόλμησε να το πει δημοσίως κόπηκε στον «αέρα».

Σημειώνεται ότι χθες στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Ρώσου αρχιστράτηγου στον πόλεμο της Ουκρανίας Σεργκέι Σουροβίκιν περιγράφηκαν καταστάσεις που κανείς δεν θα ήθελε να δει: «Θα ενεργήσουμε έγκαιρα, χωρίς να αποκλείουμε τις πιο δύσκολες αποφάσεις. Αν ο εχθρός κάνει χρήση απαγορευμένων όπλων στην Χερσώνα η απάντηση θα είναι σκληρή».

«Κάθε μέρα, οι απώλειες του εχθρού κυμαίνονται από 600 έως 1000 νεκρούς και τραυματίες.

Έχουμε διαφορετική στρατηγική.

Δεν επιδιώκουμε υψηλούς ρυθμούς προέλασης, προστατεύουμε κάθε στρατιώτη και «αλέθουμε» μεθοδικά τον εχθρό που προελαύνει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.