ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κύθνος: Μια «ανάσα» από το βυθό το σούπερ γιοτ «007» αξίας δεκάδων εκατομμυρίων (φώτο-βίντεο)

Πώς έγινε το ατύχημα

Κύθνος: Μια «ανάσα» από το βυθό το σούπερ γιοτ «007» αξίας δεκάδων εκατομμυρίων (φώτο-βίντεο)

Το σούπερ γιοτ «007» αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, που αποτελεί και μια τις πιο διάσημες και αναγνωρίσιμες θαλαμηγούς παγκοσμίως, βρίσκεται μια… «ανάσα» από τον βυθό της Κύθνου.

Νέο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τεράστιο γιοτ των 49 μέτρων καθώς βρίσκεται πολύ κοντά σε γνωστή παραλία του νησιού και δεν είναι δύσκολο για αρκετούς να το προσεγγίσουν με μικρά κανό ή βαρκάκια.

Πώς έγινε το ατύχημα

Το υπερπολυτελές σκάφος «007» το οποίο έχει συνδέσει το όνομά του με τον James Bond, προσάραξε το βράδυ της Παρασκευής στην Κύθνο και παρουσίασε εισροή υδάτων, άγνωστο ακόμη γιατί, λαμβάνοντας υπόψιν την αξία του σκάφους.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η θαλαμηγός βρέθηκε σε ημιβυθισμένη κατάσταση, ενώ οι πέντε επιβαίνοντες, μη Ελληνικής καταγωγής, δεν κινδύνευσαν. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του ατυχήματος αλλά παραμένουν σοβαρά ερωτήματα για το πώς συνέβη.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

@sabrynette_ #superyacht #007 #greece ♬ Babel (Remix) – 染哥

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες της Παρασκευής, η Λιμενική Αρχή Κύθνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι η θαλαμηγός “007” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, έχει προσαράξει στη θαλάσσια περιοχή Όρμου Κολώνες ν. Κύθνου με πέντε αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στη περιοχή έσπευσε το Ε/Π σκάφος “ΔΕΛΤΑ ΙΙ” Τ.Σαρωνικού 4760 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής αρχής, όπου εντόπισε την ανωτέρω Θ/Γ ημιβυθισμένη, σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από την δυτική πλευρά της αμμώδους παραλίας του όρμου Κολώνα. Οι επιβαίνοντες, όλοι καλά στην υγεία τους, μετεπιβιβάστηκαν στη βοηθητική λέμβο και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στον λιμένα “Μερίχα” ν. Κύθνου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό σταθμό Κύθνου, ενώ από το συμβάν δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε τη θαλαμηγό «007» στο λιμάνι της Ερμούπολης τον Αύγουστο του 2019:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.