ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

La Repoubblica: «ΝΑΤΟ και Σ.Σοϊγκού επικοινώνησαν μετά την έναρξη της εξέγερσης της Wagner»

Η Συμμαχία φέρεται να είχε «άτυπες και ανεπίσημες» επαφές με έναν «αξιόπιστο συνομιλητή»

La Repoubblica: «ΝΑΤΟ και Σ.Σοϊγκού επικοινώνησαν μετά την έναρξη της εξέγερσης της Wagner»

Η εφημερίδα La Repubblica, αναφέρει πως υπήρξε επικοινωνία αξιωματούχου του ΝΑΤΟ με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, μετά την έναρξη της ένοπλης εξέγερσης της Wagner.

Σύμφωνα με το ιταλικό έντυπο, η Συμμαχία φέρεται να είχε «άτυπες και ανεπίσημες» επαφές με έναν «αξιόπιστο συνομιλητή» – τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου – λόγω φόβων για ένα «πυρηνικό επεισόδιο».

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στις Βρυξέλλες έγραψε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συμφώνησαν στην ανάγκη να «αποφευχθεί ο κίνδυνος κλιμάκωσης» και να «αποτραπεί ένα πυρηνικό επεισόδιο».

«Δεν είναι τυχαίο ότι μεταξύ των εντελώς ανεπίσημων επαφών του αρχηγείου της Ατλαντικής Συμμαχίας, προφανώς, υπήρξε και μια επαφή με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Ο στόχος σε αυτή την περίπτωση ήταν να απλωθεί ένα δίκτυο που θα μπορούσε να προστατεύσει από μια πιθανή ραγδαία εξέλιξη των γεγονότων», αναφέρει η La Repubblica.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ΝΑΤΟ, όπως αναφέρεται στο άρθρο, ανησυχεί για την παρουσία 1.400 πυρηνικών κεφαλών στο ρωσικό έδαφος. Ακόμα και μετά την ειρηνική επίλυση της κατάστασης με τη Wagner, ο «συναγερμός δεν σταμάτησε», γράφει η εφημερίδα, σημειώνοντας την ανάγκη επιβεβαίωσης της απόφασης του Πριγκόζιν ώστε τα στρατεύματά του να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.